PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

U Olimpiku još uvijek rješavaju igračku križaljku

Danas je klub sa Otoke napustio iskusni defanzivac, dok je u klub na posudbu stigao ofanzivac iz Sarajeva.

Olimpik je raskinuo ugovor sa dosadašnjim defanzivcem Muamerom Adžemom, koji će nakon sporazumnog raskida postati slobodan igrač u potrazi za novom sredinom.

Adžem je u Olimpik stigao tokom zimskog prelaznog roka ove godine i odigrao je ukupno osam utakmica za sarajevski klub, postigavši pritom i gol u pobjedi nad Veležom

Prije dolaska na Otoku, nosio je dres Goražda, Zvijezde iz Gradačca i Slobode, a jedno vrijeme je igrao i za njemački Hepberg.

“Olimpik se zahvaljuje Adžemu za njegov korektan i profesionalan odnos prema klubu za vrijeme boravka na Otoci, te mu želi puno sreće u nastavku karijere”, navodi se u saopštenju Vukova nakon ove pomalo iznenađujuće vijesti.

Brazilski internacionalac Nathan Crepaldi da Cruz i dalje nema mjesto u udarnom sastavu bh. šampiona Sarajeva, koji je odlučio da ga pošalje na posudbu u Olimpik.

Tako će on ostati u Premijer ligi BiH, a Cruzova posudba na Otoci će trajati do kraja ove sezone, a on će se među Vukovima pridružiti još dvojici igrača Sarajeva na posudbi – Slobodanu Milanoviću i Arminu Imamoviću.

Dvadesetjednogodišnji Brazilac do sada je u dresu Sarajeva upisao sedam nastupa na kojima je uspio ostvariti i dvije asistencije.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P