PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

U Radniku aktivno i tokom prinudne pauze

Bijeljinci su odlučili da pauzu uzrokovanu korona virusom iskoriste za rješavanje igračkog kadra za sljedeću sezonu.
Srđan Bečelić

Foto: FK Radnik

Prinudnu pauzu uzrokovanu korona virusom u Radniku su iskoristili za slaganje igračkog kadra za narednu sezonu. Nakon što su tri igrača produžila ugovore, na red su došli i rastanci.

Iako još nisu zvanično potvrdili na svojoj zvaničnoj stranici, Sport1 saznaje da dva igrača napuštaju klub iz Bijeljine. Prema tim informacijama, Ševko Okić i Srđan Bečelić više nisu igrači Radnika.

Okić je u Radnik stigao na zimskoj polusezoni iz zeničkog Čelika, a to mu je bio drugi “mandat” u Bijeljini. Ševko Okić je u dresu Radnika u svim takmičenjima odigrao 45 utakmica, postigao je 4 gola i upisao 4 asistencije.

Bečelić je postao igrač Radnika početkom 2019. godine, a u Bijeljinu je stigao iz TSC-a. Za tim iz Semberije desni bek je odigrao 24 utakmice, a nije se upisivao u strijelce niti u asistente.

Osim ove dvojice igrača, neizvjesna je i sudbina lijevog beka Alema Merajića, te golmana Luke Bilobrka. Prema natpisima u medijima, za usluge iskusnog Bilobrka zainteresovani su Velež i Krupa, ali nije nemoguće da i sljedeće sezone ova dvojica nose plavi dres Radnika.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P