PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

U Slogi spuštaju loptu na zemlju: Uzeli smo bod protiv Borca i svi sad očekuju pobjedu

Sloga sa optimizmom ali i sa oprezom dočekuje Leotar

Fudbaleri Sloge iz Doboja rezultatom 2:2 su remizirali sa Borcem u susretu prvog kola Premijer lige BiH, čime su iznenadili domaću javnost i podigli očekivanja za nastavak sezone.

Trener Zoran Ćurguz je u najavi utakmice drugog kola sa Leotarom istakao da neće biti lako u nastavku sezone, te da se ne treba toliko podizati euforija.

“Osvojili smo bod protiv Borca nakon što smo gubili sa 2:0 i sada svi od nas očekuju pobjedu. Ipak, neće to biti tako lako. Nadam se da ćemo napraviti dobitnu kombinaciju, da će opet neki individualac bljesnuti i povući ekipu, kao što je bilo protiv Borca. Nadamo se da ćemo postići bar jedan gol, a nadamo se i da će to biti dovoljno za pobjedu. Leotar je odlična ekipa, pokazao je to na Grbavici i pozitivno me iznenadio”, kazao je Ćurguz.

Napadač Luka Kulenović je također govorio za medije.

“Spremamo se za drugačiju utakmicu od one protiv Borca. Ekipa Leotara je individualnim profilima drugačija, drugačiji je i kvalitet, a samim tim je drugačija i njihova postavka igre. Sigurno ćemo zbog toga i mi biti drugačiji, sa nekom novom postavom i idejom. Koga god da šef odabere, nas zanimaju tri boda”, kazao je Kulenović.

Meč između Sloge i Leotara igra se večeras sa početkom u 19 sati, a sudit će ga Admir Musić iz Sarajeva.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P