PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

UG Robijaši 1988 održalo sastanak sa gradonačelnikom Kasumovićem

Nakon pitanja upućenih Klubu, UG Robijaši 1988 je održalo sastanak sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

foto: NK Čelik

Nakon što su navijači Čelika, popularni Robijaši, uputili 11 pitanja rukovodstvu Kluba o situaciji u Čeliku, održali su i sastanak sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem. Rezime sastanka su objavili na svojoj stranici, te ga prenosimo u cjelosti.

“Na današnjem sastanku sa Gradonačelnikom smo prošli kroz zahtjeve UG “Robijaši 1988” iz Zenice, te smo nastavili rad na raspetljavanju klupka kojem još ni sami ne znamo gdje je kraj, ali barem znamo u kojem smjeru idemo.

1. Prva i osnovna stvar jeste vraćanje Reprograma na ponovno funkcionisanje, gdje je od Grada bitno da ne povrati svoja sredstva uplaćena između 1.5.2019. godine i 1.3.2020. godine. Tu ima ulogu i Poreska Uprava, sa kojom ćemo isto morati napraviti dogovor i izmjenu starog dogovora, jer imamo i nove doprinose za platiti, ali o tome ćemo naknadno.

2. Tražili smo od Gradonačelnika da nam budžet za NK Čelik ne bude rangirano određen, zato što pričamo o simbolu Zenice, za koji je rekao da će biti izdvojen u iznosu od 200.000 KM za prvu godinu, a da će, ako se bude napredovalo za svaki viši rang, citiramo: “biti uduplan za svaki rang”. No međutim, Gradonačelnik ne želi da daje gradski novac bez revizije, koju smo i mi predlagali, što smatramo poštenim.

2. Revizorska kuća i pravni tim koji su nam potrebni da profesionalno izguramo ovu borbu, utvrdimo stvarna dugovanja, te tužimo i pravno gonimo one koji su zgriješili prema Čeliku, će predložiti navijači na Skupštini, a Grad je voljan isfinansirati, kako smo i prije rekli. UG “Robijaši 1988” iz Zenice čvrsto stoji pri stavu da to ne smiju biti “nečiji” ljudi, niti stranački pristrasne revizorske kuće, jer znamo svi kuda onda to vodi.

3. Igrači NK Čelik, u kojem rangu bili, igrati će na Bilinom Polju, trenirati dva puta sedmično na Bilinom, a jedina stvar koju trebaju uraditi, jeste dostaviti raspored treninga.

4. S obzirom na činjenicu da nas je “investitor” ostavio u “neobranom grožđu” pa tako I radnu zajednicu u našem Klubu, mi navijači ćemo na Skupštini predložiti, da se pomogne toj radnoj zajednici dok ne budemo uspjeli napraviti konkretan model poslovnog prijedloga za dalji rad naše Svetinje.

Što se tiče dugovanja prema igračima, UG “Robijaši 1988” iz Zenice planira kontaktirati SPFBiH kako bismo uspjeli riješiti i njihove probleme, naravno ne mi navijači, nego klub, jer i to su ljudi koji su pošteno zaradili svoj novac, a ako mislimo bazirati priču o poštenom radu, onda se obaveze prema tim ljudima moraju izmiriti.

Jako bitna stvar za napomenuti je da UG “Robijaši 1988” iz Zenice želi ovjekovječiti ove dogovore u pismenoj formi, odmah poslije Skupštine.

Kao što smo i danas rekli, mi smo i dalje na početku i tek će se situacija oko Kluba zahuktavati sve će biti napornije i napornije, ali se nadamo da će se javnost napokon osvijestiti i da nam je možda ovo bio udarac koji će nas probudit iz našeg nekakvog uljuljanog sna, gdje Njemci uvijek pobjeđuju, a Čelik uvijek ostaje u ligi.

Mi te Starče ne damo, jer ne bismo mogli živjeti, a da znamo da nismo sve uradili što smo mogli, pa i više od toga.

S poštovanjem,

UG “Robijaši 1988” iz Zenice”

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P