PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Velibor Đurić je kralj Premijer lige BiH

Velibor Đurić je konačno sa trona skinuo do ove sezone nedodirljivi dvojac.
Velibor Đurić Radnik

Vjerovatno ni sam Velibor Đurić ne zna da je 12.05.2021. godine odigrao svoju 355. utakmicu u Premijer ligi BiH te da je postao rekorder po broju nastupa, koji su do tog dana suvereno držali Josip Barišić i Bojan Regoje. Kolo nakon toga Đurić je odigrao još jednu utakmicu, te se sada sa 356 utakmica odvojio na prvom mjestu po broju nastupa u Premijer ligi BiH otkako se ona igra na području cijele BiH. U svom 356. nastupu uspio je postići i pogodak, njegov 51. u Premijer ligi BiH.

Istina, mi kasnimo s objavom, dijelom zbog drugih poslovnih obaveza koje nas odvajaju od plbih.ba, a dijelom i zbog nekorektnog odnosa pojedinih klubova i medija koji su puno veći od nas, ali im je teško navesti plbih.ba kao izvor. Ipak, legendarni Đuka kao i sportska javnost svakako trebaju znati ko je rekorder Premijer lige BiH.

Prva dva mjesta do tog 12. maja zauzimali su Josip Barišić i Bojan Regoje sa 354 nastupa, dok je na trećem mjestu bio Wagner sa 352 nastupa u zajedničkoj Premijer ligi BIH. Velibor Đurić je ove sezone propustio ukupno 11 utakmica, od čega 7 u nizu, od 12. decembra 2020. godine pa do 18. aprila 2021. godine. Prema nekim pričama, u početku proljetnog dijela Đurić je bio odstranjen iz ekipe, iako nikome ko ga poznaje nije bilo jasno zašto, pa da nije bilo toga jasno je da bi već sada bio ubjedljivo na prvom mjestu.

Đurića smo upoznali u dresu Slavije 2002. godine u Kupu BiH, ali je u Premijer ligi BiH debitovao u dresu Zrinjskog 2005. godine. Bilo je to 10. augusta u Travniku, kada su istoimeni domaćin i Zrinjski remizirali rezultatom 1:1, a Đurić je odigrao svih 90 minuta za svoju ekipu.

Đurić je, osim za Zrinjski i za Radnik, u najvišem rangu domaćeg fudbala nastupao još i za Olimpik i Vitez. Najviše utakmica u PLBiH odigrao je u dresu Zrinjskog (160), potom u dresu Radnika (133), Olimpika (36), te Viteza (27).

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P