PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Velibor Đurić proslavio jubilej i ušao u historiju Premijer lige BiH

Iskusni veznjak Radnika je u Doboju kod Kaknja postao dio historije Premijer lige BiH.

Velibor Đurić igra u nevjerovatnoj formi i naprosto se moramo nadati da mu ovo nije posljednja sezona u karijeri foto:srpskainfo.com

Koji god epitet da iskoristite da opišete igre Velibora Đurić ove sezone nećete pogriješiti. Iako je duboko u četvrtoj deceniji života i jedan od rijetkih iz svoje generacije koji je još aktivan, na terenu izgleda kao neko ko je tek ušao u prvi tim i ko je željan igre i dokazivanja. Istina, trkački to nije na nivou na kojem je bilo kada je bio deset godina mlađi, ali zbog iskustva koje je stekao i zbog znanja koje posjeduje kompenzira nedostatak trke.

Velibor Đurić je u utakmici šestog kola Premijer lige BiH protiv Mladosti, odigranoj 24. augusta ove godine, postigao prvi hat-trick u svojoj karijeri. Tri mjeseca poslije, 23. novembra, u utakmici sedamnaestog kola Premijer lige BiH postigao je svoj drugi hat-trick u karijeri, opet protiv Mladosti, ali ovaj put na gostujućem terenu. Đurić je tako postao prvi igrač u historiji Premijer lige BiH koji je u istoj sezoni postigao dva puta hat-trick protiv iste ekipe.

Osim toga, treći gol protiv Mladosti bio je njegov ukupno pedeseti gol u Premijer ligi BiH, a odigrao je do sada 332 utakmice. Đurić je u domaćem prvenstvu debitovao 6. augusta 2005. godine, kada je njegov Zrinjski remizirao u Travniku rezultatom 1:1. Na prvi gol u PLBiH je čekao šest utakmica, a prvjenac je postigao 18.09.2005. u utakmici šestog kola protiv Žepča, koju je Zrinjski riješio u svoju korist rezultatom 2:1. 

Đurić je do sada u ovoj sezoni Premijer lige BiH postigao sedam golova, čime je izjednačio svoj najbolji golgeterski učinak. Do sada je dva puta postizao po sedam golova u sezoni, prvi put u dresu Zrinjskog u sezoni 2008/2008, a drugi put u dresu Viteza u sezoni 2015/2016. Jasno je da će, ukoliko postigne još jedan gol u ovoj sezoni, nadmašiti svoja ranija dostignuća. Obzirom na to kako igra, izvjesno je da će se to i desiti.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P