PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Velibor Đurić sve bliže rekordu

Kapiten Radnika je protiv Tuzla Cityja stigao do velikog jubileja.
Velibor Đurić Radnik

Legenda FK Radnik i Premijer lige BiH Velibor Đurić je prošlog vikenda protiv Tuzla Cityja odigrao svoju četrnaestu ligašku utakmicu ove sezone. Upravo ta utakmica bila je njegova jubilarna 350-a utakmica u Premijer ligi BiH, čime se dodatno približio rekordu, odnosno tituli igrača sa najviše nastupa u zajedničkoj Premijer ligi BiH.

Prva dva mjesta trenutno zauzimaju Josip Barišić i Bojan Regoje sa 354 nastupa, dok je na trećem mjestu Wagner sa 352 nastupa u zajedničkoj Premijer ligi BIH. Velibor Đurić je ove sezone propustio četiri utakmice svoga tima, a jasno je da bi se, da ih je odigrao, sada izjednačio na vrhu liste sa dvojcem Barišić – Regoje.

Velibor Đurić je utakmicu protiv Olimpika propustio zbog toga što je bio u Sarajevu gdje je pohađao seminar za dobijanje trenerske licence, dok je preostala tri meča koja nije odigrao propustio zbog korona virusa. Ipak, ukoliko ga zdravlje posluži i bude fit u proljetnom dijelu sezone, sasvim je izvjesno da ćemo dobiti igrača sa najviše odigranih utakmica u zajedničkoj Premijer ligi BiH.

Đurića smo upoznali u dresu Slavije 2002. godine u Kupu BiH, ali je u Premijer ligi BiH debitovao u dresu Zrinjskog 2005. godine. Bilo je to 10. augusta u Travniku, kada su istoimeni domaćin i Zrinjski remizirali rezultatom 1:1, a Đurić je odigrao svih 90 minuta za svoju ekipu.

Đurić je, osim za Zrinjski i za Radnik, u najvišem rangu domaćeg fudbala nastupao još i za Olimpik i Vitez. Najviše utakmica u PLBiH odigrao je u dresu Zrinjskog (160), potom u dresu Radnika (127), Olimpika (36), te Viteza (27).

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P