PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

(VIDEO) Edin Rustemović: Titulu ove godine želimo vratiti u Mostar

Veznjak Zrinjskog Edin Rustemović zadovoljan je otvorenjem sezone.

Nakon pobjede od 3:0 nad ekipom Akademije Pandev na gostovanju, Zrinjski je ponovio identičan rezultat i na svom terenu, te je sa ukupnih 6:0 izborio plasman u drugo pretkolo Evropske lige, gdje ga čeka duel sa holandskim Utrechtom.

U izjavi za naš portal, svoje zadovoljstvo prikazanom igrom svog tima istakao je Edin Rustemović, veznjak koji je odigrao obje utakmice za Zrinjski i koji je, ako se može suditi na osnovu samog otvorenja sezone, zadobio povjerenje trenera Harija Vukasa.

“S obzirom na to da smo tek počeli raditi sa novim trenerom kojeg nismo dobro poznavali, mislim da smo stvorili dobar i jak tim, dosta kompaktan. Mislim da smo to pokazali u ove dvije utakmice i da smo zasluženo prošli dalje. Došli su novi igrači, željni dokazivanja. Svako želi da se dokaže u novom klubu i te stvari zasad idu dosta dobro. Nadam se da će tako biti i u prvenstvu”, kazao je na početku Edin Rustemović.

Dodao je da se on i njegovi saigrači ne bi trebali previše osvrtati na duel sa Utrechtom, koji im slijedi naredne sedmice.

“Znamo kakva je Utrecht ekipa, ali treba ići redom. Najvažnija je ova utakmica koja slijedi u Sarajevu. Želimo krenuti dobro u prvenstvu, ostaviti dobar dojam i pokazati ljudima da smo kvalitetni i jaki, da idemo na to da titulu ove sezone vratimo u Mostar”, poručio je veznjak Zrinjskog.

Kaže da je zadovoljan činjenicom da trener računa na njega u ranoj fazi sezone. Ipak, ističe da je svjestan konkurencije.

“Trudim se da se šefu i klubu odužim na najbolji mogući način. Ko god da igra, mislim da je kvalitetno rješenje. Sve pozicije su, da tako kažem, poduplane i svi će imati priliku da se dokažu u narednim utakmicama. Novi trener je došao, a sa njim dolazi i velika želja za dokazivanjem. Mislim da se da primijetiti da je došao i novi stil igre, te se nadam da ćemo nastaviti u tom pravcu”, kazao je Rustemović na kraju.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P