PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

(VIDEO) Fanimo: Ovo bi mogla biti moja sezona

Razgovarali smo poslije meča sa Veležom sa igračem utakmice Matthiasom Fanimom, koji nam je prenio svoje impresije, te je dodao da bi ovo mogla biti njegova sezona.
Matthias Fanimo

Za Matthiasa Fanima se može reći da se u prošloj sezoni mučio da pronađe pravu formu. Ako iskoristimo staru izreku da se po jutru dan poznaje, onda bi ovo mogla biti Fanimova sezona. Razgovarali smo poslije meča sa Veležom sa igračem utakmice, koji nam je prenio svoje impresije, te je dodao da bi ovo mogla biti njegova sezona. Na otvaranju je postigao gol i upisao asistenciju, a niti on sam nije očekivao takav početak.

“Nisam očekivao da će ispasti ovako, ali sam ušao u utakmicu sa puno samopouzdanja. Trenirali smo jako dobro ove sedmice. Ne mogu reći da sam bio optimističan ali sam bio jako samouvjeren pred utakmicu i sretan sam zbog gola i asistencije”, rekao nam je krilni napadač Mladosti na početku razgovora.

Prokomentarisao je i ekipu Veleža: “Da, novi su u ligi i odigrali su dobro, ali mi smo bili bolji i smatram da je danas pobijedio bolji tim.”

Fanimo je rekao kako je ključna stvar bila rani pogodak koji je postigao upravo on, na asistenciju Amera Hiroša.

“Ključan je bio dobar početak. Postigli smo rano prvi gol i poslije toga smo rasli. Imali smo određenih problema poslije prvog gola jer je Velež stvarao pritisak ali kad smo to prebrodili vratili smo se u utakmicu, postigli smo gol u drugom poluvremenu i to je bilo ključno.”

Za kraj je prokomentarisao podmlađenu ekipu Mladosti.

“Mislim da je ekipa dobra. Zaista je dobro da imamo mlade igrače koji su željni igre i to je glavna stvar, jer želite igrače koji žele biti tu, koji žele da igraju. Smatram da je to dobro za nas u svakoj utakmici, jer imate igrače koji žele da igraju i daju sve od sebe i to će nam dobro doći u nastavku sezone.”

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P