PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

(VIDEO) Inspirisani historijom, vođeni budućnošću: Sarajevo predstavilo nove dresove

Nakon dugo vremena, klub je predstavio nove dresove

FK Sarajevo danas je konačno predstavio nove dresove. Predstavljene su tri nove garniture dresova u kojima će Bordo tim igrati naredne sezone.

Uz objavu o novim dresovima, Sarajevo je donijelo i prigodno objašnjenje za navijače.

“Inspirisani dresovima iz osamdesetih, devedesetih i dvijehiljaditih, u novoj sezoni bordo garnituru će krasiti spoj detalja sa dresova iz pomenutih godina. Kako domaću, tako i gostujuću garnituru karakteriše dvotonalna kompozicija oivičena kontrastnim vertikalnim linijama. Na poleđini dresa, ispod vrata, je izvezen otkucaj srca svakog zaljubljenika u bordo boju.

Treća garnitura ovosezonskih dresova je svojevrsna zahvalnica za 35 godina najvjernije i najvatrenije podrške sa sjeverne tribine stadiona Koševo – našim Hordama zla. Jedna od glavnih asocijacija na početak organizovanog navijanja na sjevernoj tribini su popularne spitfajer jakne. Po uzoru na njih, treća garnitura je sivomaslinaste boje sa narandžastim rubovima, a na prednjoj strani dresa se nalazi stilizirana fotografija sa 100. derbija na kojoj se iz kopa vijori visoko podignut barjak sa grbom Fudbalskog kluba Sarajevo. Obzirom da su spitfajer jakne bile sastavni dio vojne opreme, grb na srcu je urađen u sivomaslinastim tonovima, po uzoru na vojne prišivače. Na poleđini dresa, ispod vrata, izvezena je „army“ fontom čuvena parola sjeverne tribine: SARAJEVO – TO SMO MI.

Inspirisani historijom, vođeni budućnošću!”, stoji u objavi FK Sarajevo.

Izgled novih dresova FK Sarajevo pogledajte u videoprilogu.

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P