PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

(VIDEO) Luka Bilobrk: Radnik raste iz minuta u minut, cilj nam je izaći u Evropu

Golman bijeljinskog Radnika nakon remija sa ekipom Širokog Brijega

Serija pobjeda bijeljinskog Radnika prekinuta je remijem bez golova protiv Širokog Brijega u okviru 14. kola Premijer lige BiH, a golman domaćeg tima Luka Bilobrk govorio je za naš portal nakon utakmice.

Bilobrk je dugo nosio dres Širokog Brijega, a od ove sezone je član Radnika.

“Osam godina sam proveo u Širokom Brijegu, to je moj klub i ostat će moj zauvijek. Ipak, ja sam sada u Radniku i dajem svoj maksimum za Radnik. Što se same utakmice tiče, bila je jako tvrda, mogli smo je i mi dobiti, ali mislim da je u neku ruku remi bez golova i realan”, kazao je Bilobrk, istakavši da je jako zadovoljan svojim novim timom:

“Kad sam dolazio u Radnik, bili smo 11. na tabeli, ali rekao sam sebi, ovo je dobra ekipa, ima dobre igrače i dobrog trenera. Zato sam i došao. Pokazalo se da sam u pravu. Mi smo jedna skromna ekipa, Radnik je mali klub u okvirima BiH, ali rastemo i ako Bog da, rast ćemo još više”.

Istakao je i kakvi su ciljevi Radnika do kraja sezone.

“Evropa je naš cilj, ali mi idemo od utakmice do utakmice, od minute do minute. Puno je još utakmica do kraja, puno ekipa se bori i u gornjem i u donjem dijelu tabele, ali mi definitivno imam osvoje ciljeve”, istakao je Bilobrk, dodavši i koji su njegovi lični ciljevi:

“Dok god igram, želim biti najbolji, ne želim da primam golove i želim da pomažem ekipi da bude bolja zahvaljujući mojim partijama”.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P