PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Vinko Marinović: Bit će teško protiv Mladosti, važno je da samo o toj utakmici mislimo

Iako je njegov tim već pobijedio dvije teže utakmice, trener Sarajeva ističe da ni u kom slučaju njegova ekipa ne smije gledati duel protiv Mladosti kao lak za pobijediti.

Nakon dvije vezane pobjede na otvorenju proljetnog dijela sezone protiv dva kandidata za plasman u evropska takmičenja, Sarajevo u okviru 22. kola Premijer lige BiH ima barem na papiru lakšu utakmicu protiv ekipe Mladosti, koja se trenutno nalazi na 9. mjestu premijerligaške tabele.

Ipak, trener Vinko Marinović poziva na oprez, ističući da svaka naredna utakmica za njegov tim nosi najveći značaj i da lakih do kraja sezone neće biti.

“U svakoj utakmici možete osvojiti maksimalno tri boda, tako da ova ima jednak značaj kao i svaka druga. Ne treba potcjenjivati nijednu ekipu, ekipi sam već objasnio da će nam svaka naredna utakmica biti sve teža. Ovakve utakmice pokazuju karakter ekipe, ali moram istaći da su momci dobro radili i nadam se da ćemo to uspjeti pretvoriti u pobjedu. Protiv Mladosti moramo biti na zavidnom nivou ako želimo pobjedu. Pratili smo ih, Širokom Brijegu su napravili mnogo problema i mogu i nama napraviti probleme. Postoje i određene stvari kojima nisam zadovoljan i koje moramo raditi još bolje. Ipak, igrači vrijedno i marljivo rade i mislim da će uspjeti tako i nastaviti”, kazao je Marinović.

Trener Sarajeva govorio je i o značaju toga da ekipa zadrži prvo mjesto nakon 22. kola.

“Odgovaralo bi nam prvo mjesto jer bismo imali nešto povoljniji raspored, iako to u suštini ne mora puno značiti. Prvo mjesto je svakako uvijek cilj, a svaka utakmica je jednako bitna i to će se vidjeti u našem pristupu na terenu. Imamo određene kadrovske probleme pred duel sa Mladosti, Handžić sigurno neće biti u kadru, a tri žuta kartona ima Šerbečić. Određene probleme imao je i Sušić, moramo vidjeti u kakvom je stanju. On nije počeo pripremama sa nama, a odigrao je jako dobru utakmicu protiv Borca u Banja Luci. Zadovoljan sam njegovim nastupom, ali očekujem da, kad uđe u formu, igra na još višem nivou”, kazao je Marinović.

Veznjak Amar Rahmanović je jako zadovoljan svojom, ali i formom ekipe u globalu.

“Mislim da su tereni jako dobri i to nam mnogo odgovara, lakše je igrati na kvalitetnim terenima. Prošle godine smo imali problem sa lošijim terenima. Atmosfera u ekipi je fantastična, a slažem se i da sam u formi, no mnogo je bitnije da cijela ekipa igra jako dobro. Mislim da možemo nastaviti napredovati ovim tempom”, istakao je ofanzivni veznjak Bordo tima.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P