PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Vinko Marinović je novi trener FK Sarajevo

Fudbalski klub Sarajevo danas je dobio trenera za naredne dvije i po godine, a mlada selekcija Bosne i Hercegovine ostala je bez selektora.

Novi kormilar tima sa Koševa biće Vinko Marinović, do juče selektor mlade bh. selekcije. Pregovori Marinovića i Sarajeva trajali su dosta dugo. Sve je praktično bilo završeno  još prije nekoliko dana, a juče su se dvije strane sastale u Sarajevu i parafirale ono što su u pregovorima dogovorile.

-Drago mi je da sam došao na Koševo. Znam šta se od mene očekuje i ne bojim se izazova. Jesmo, pričali smo dosta dugo i na kraju našli zajednički jezik, rekao nam je Marinović.

Sarajevo je inače dugo željelo da vidi Marinovića na svojoj klupi. Pregovarali su već jednom prije dvije i po godine, a do dogovora nije došlo jer je Marinović tek praktično bio postavljen za selektora mlade reprezentacije. O tome on nije želio da priča, a o novom angažmanu nam je još rekao:

– Milsim da to sve što se mene tiče ide nekim normalnim putem. Borac, Zrinjski, mlada selekcija, Sarajevo. Žao mi je što moram napustiti mjesto selektora u-21 selekcije  Bosne i Hercegovine, ali znam da se tako dva važna posla ne mogu obavljati istovremeno. Imao sam i ponudu da radim kao pomoćnik Duška Bajevića, ali sam se zahvalio na tome. Da sam i to prihvatio opet bih napustio poziciju kormilara mlade selekcije. Sada se okrećem apsolutno izazovima na klupi tima sa Koševa. Vjerujem da mogu zajedno sa saradnicima na Koševu  sačuvati titulu šampiona. Neće biti ni malo lako. Tu su Željezničar, Borac, pojačani Zrinjski. Ono što mi je jako važno je da znam odlično igrače Sarajeva, da mi neće trebati vremena da ih upoznajem, a odlično znam i ligu, rekao nam je Vinko Marinović.

Nakon parafiranja ugovora sa timom Sarajeva Vinko Marinović je otišao i u Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i čelnike krovne bh. kuće fudbala upoznao sa odlukom da odlazi u Sarajevo i da se povlači sa mjesta selektora.  

Izvor: Sport1.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P