PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Vlado Jagodić: Žrijeb je samo određivanje protivnika, svi su ozbiljni

Fudbaleri Borca će u prvom kolu Premijer lige dočekati Mladost, a u drugom će, također na domaćem terenu, igrati protiv Slobode.
Vlado Jagodić

Foto: N.N.

Prvo gostovanje Banjalučani će imati tek u trećem kolu i to u Sarajevu kod Željezničara, a trener Vlado Jagodić kaže da su svi protivnici izuzetno ozbiljni.

“I prije žrijeba sam bio potpuno jasan, to je samo određivanje protivnika, a svi su ozbiljni. Mi otvaramo prvenstvo na svom stadionu i to je veoma bitno, uzimajući u obzir i tu evropsku utakmicu koju igramo proslije trećeg kola. Naš koncept je da ne dozvolimo nikom da nas iznenadi, da budemo pravi od početka. Očekujemo Mladost u prvom, Slobodu u drugom kolu pa potom gostujemo Željezničaru i sigurno će ta tri kola pokazati da li smo na pravom putu”, rekao je trener Borca Vlado Jagodić za srpskainfo.

Jagodić je dodao da nije olakšavajuća okolnost činjenica da prva dva tima igraju protiv, uslovno rečeno, lakših protivnika.

“Vjerujte mi, isto mi je kao da igramo protiv Sarajeva, Željezničara, Zrinjskog ili Širokog, tako ćemo se ponašati u cijelom prvenstvu. Prema svakom protivniku, pa i prema Mladosti i Slobodi, sa velikim uvažavanjem, maksimalno ozbiljnim shvatanjem i nastojanjem da mi budemo pravi”, jasan je Jagodić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P