PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Vlaho napustio Široki Brijeg, pismom se zahvalio klubu na ukazanoj prilici

Aleksandar Vlaho nije više pomoćnik Goci Sedloskom u NK Široki Brijeg.
Aleksandar Vlaho Široki Brijeg

foto: NK Široki Brijeg

Prvi pomoćnik Goce Sedloskog u NK Široki Brijeg Aleksandar Vlaho odlučio je zbog porodičnih razloga napustiti ovaj klub, a putem zvanične stranice objavljeno je otvoreno pismo koje je poslao klubu, a kojim se zahvalio Širokom Brijegu na ukazanoj prilici.

Pismo prenosimo u potpunosti.

Poštovani igrači, upravo i navijači NK Široki Brijeg,
želim Vam se zahvaliti za prelijepu sezonu koja je na mene ostavila neizbrisivi trag. Moram Vam priznati kako sam bio počašćen kada mi je uprava ukazala povjerenje raditi s Vama i biti dio ovoga kluba. Nadam se kako sam opravdao ukazano povjerenje. Vjerujem kako ste svi naučili nešto novo od mene i napredovali u fudbalskom smislu.

U Širokom Brijegu sam stekao brojna iskustva koja ću pamtiti cijeli život. Tu sam stekao i brojna prijateljstva, a neka će vjerovatno ostati  za cijeli život. Ovaj mali grad ima veliku dušu. To je pokazao mnogo puta i meni je prirastao srcu. Hvala Vam za sve.

Ipak, posebnu zahvalnost dugujem svojim kolegama iz stručnog štaba, s kojima sam imao perfektnu saradnju od prvog do posljednjeg dana. Hvala i svim ljudima koji rade u klubu, oko kluba i za klub, te vjernim navijačima Škriparima i svima koji podržavaju i neizmjerno vole NK Široki Brijeg.

Na koncu, neizmjerno sam zahvalan upravi kluba i direktoru Slavenu Zeleniki koji su imali razumijevanje za moj odlazak, a posebno moj kolega i prijatelj Goce Sedloski. Iz Širokog Brijega odlazim  zbog obiteljskih razloga i obaveza.

Dragi igrači, Vi ste u dobrim rukama. Želim Vam još jednu uspješnu sezonu, jer to svojim radom i zalaganjem na travnjaku itekako zaslužujete.

Neka ovo moje pismo bude samo doviđenja, nikako zbogom. Sretno!

Inače, Vlaho je ugovorom za Široki Brijeg bio vezan do juna 2020. godine. Prije njegovog odlaska,  značajnije promjene u stručnom kadru zabilježene su u ekipama Čelika, Tuzla Cityja, Zvijezde 09 i Slobode. Sarajevo i  Zrinjski još pregovaraju sa svojim trenerima o novim ugovorima, a navodno je i trener Borca Darko Vojvodić na pragu odlaska. Neizvjesno je i šta će se desiti u ekipi Mladosti, odnosno da li će Elvedin Beganović dobiti puno povjerenje Mensura Mušije, mada trenutno sve upućuje na to.

Stručne štabove u značajnijoj mjeri nisu mijenjali FK Željezničar, FK Radnik te FK Velež.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P