PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Vukas očekuje težak derbi, Karačić samouvjeren: Neće biti iznenađenje ako dobijemo

Hercegovački derbi i ovaj put plijeni pažnju
Toni Karačić

Fudbaleri Zrinjskog u okviru 11. kola domaćin su Širokom Brijegu na Stadionu pod Bijelim brijegom. Dva tima u dosta različitim pozicijama dočekuju ovaj meč, Zrinjski je četvrti sa 19 bodova i pobjedom bi se definitivno vratio u utrku za naslov prvaka, dok je Široki sa 11 bodova u donjem dijelu tabele i bodove mora osvajati i tamo gdje ih ne očekuje ako želi da bude konkurentan za plasman u evropska takmičenja.

U taboru domaćina su oprezni, a trener Hari Vukas nije zadovoljan stanjem u ekipi po pitanju povrijeđenih igrača.

“Ljekarska služba radi svoj posao, ali ne možemo biti zadovoljni, imamo zaista mnogo povrijeđenih i odsutnih. No, ne možemo u tome tražiti opravdanja, moramo se uigravati sa onim što imamo. Igrali smo sa tri igrača u zadnjoj liniji u Tuzli, neće nam to biti jedina opcija za igru, ali svakako je dobro pokušati i sa takvom promjenom formacije dodati još jedan sistem za igru. Očekuje nas teška utakmica sa Širokim Brijegom, oni definitivno nisu na poziciji koja oslikava njihov kvalitet. Vidjeli smo da je u ovoj ligi moguće jako mnogo iznenađenja, stoga smo svjesni da rezultati neće biti uvijek onakvi kakve očekujemo. Želimo pobjedu u ovoj i svakoj drugoj utakmici, idemo skupljati bodove pa vidjeti gdje će nas to odvesti”, kazao je Vukas.

S druge strane, trener gostiju Toni Karačić bio je kudikamo više saomuvjeren.

“Respektujemo Zrinjski, svako ih respektuje, ali to ne znači da ćemo se pod Bijelim brijegom braniti. Mi nismo takav klub. Neće biti iznenađenje i ako pobijedimo i uhvatimo priključak sa gornjim dijelom tabele, gdje je objektivno naše mjesto. Očekujem dobru utakmicu, mislim da će oba tima iskazati želju da pobijede”, kazao je Karačić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P