PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Vukas: Važnost utakmice nas je sputala u prvom poluvremenu; Krunić: Nemamo igrače kao što je Govedarica

Trener Vukas je bio nezadovoljan nekim stvarima u drugom poluvremenu, dok je Krunić rekao kako nema individualni kvalitet kakav ima Zrinjski.

Foto: Bljesak.info

Viceprvak BiH Zrinjski sinoć se dosta mučio u prvom poluvremenu protiv Borca, koji je čak mogao i povesti. Međutim, stvari su se promijenile u nastavku sa tri brza gola, od 47. do 51. minute, koji su odveli utakmicu u mirnu luku za Mostarce. Trener Zrinjskog Hari Vukas je bio nezadovoljan prvim poluvremenom, dok je trener Borca Branislav Krunić rekao kako nisu doveli adekvatna pojačanja.

“Važnost utakmice nam je bila kao uteg na nogama i u prvom poluvremenu nas je sputavala do te mjere da smo bili neprepoznatljivi. Borac je bio lepršav, lagan, sa dobrim igračima, i moram biti iskren i reći da smo opasno visili prvo poluvrijeme i možemo biti sretni što nismo otišli sa negativnim rezultatom na odmor. Na početku drugog poluvremena jedna prava akcija je otvorila sve i to je praktično bio okidač za sve ostalo. Drago mi je da smo sve golove postigli iz prekrasnih akcija. Nakon toga smo spustili u brzinu niže i igrali našu pas igru i sačuvali to vodstvo, iako je Borac i kod 3:0 imao dosta situacija, i mogu reći da je to nešto što me ljuti iz drugog poluvremena i što nije bilo dobro. Sve čestitke igračima na pobjedi”, rekao je na početku Hari Vukas.

Komentarisao je Vukas i podatak da njegovi igrači do sada u prvenstvu nisu postigli pogodak, odnosno da je jedini postignuti gol Zrinjskog ustvari autogol Denisa Zvonića iz Veleža.

Vukas je rekao: “Taj podatak je bio nerealan za nas i za igru koju smo mi pružili. Mi smo u Europi protiv puno težih protivnika zabijali golove, dali smo deset golova u šest utakmica, ali to je tako u nogometu. Nije lako kada se to nadoveže u dvije ili tri utakmice, ali imali smo i teške protivnike, i nadam se da će ovo biti okidač za dalje.”

Trener Borca je također iznio svoje mišljenje o utakmici i visokom porazu.

“Kada primite tri gola za četiri minute onda se teško vratiti u utakmicu. Mogu reći da je Zrinjski pokazao da ima individualni kvalitet, što mi u ovom trenutku nemamo. U prvom poluvremenu smo kao ekipa stajali dobro i stvorili smo nekoliko prilika, a na kraju poluvremena smo imali odličnu priliku da povedemo ali nismo uspjeli. U drugom poluvremenu je Zrinjski pokazao kvalitet, a posebno bih izdvojio Govedaricu, za kojeg naši odbrambeni igrači nisu imali rješenje. Mi smo pokušali u ovom prelaznom roku da dovedemo igrače koji mogu napraviti razliku na terenu, ali izgleda da nismo pogodili sa pojačanjima. Moraćemo se i dalje oslanjati na ekipu, da ekipa igra čvrsto i stabilno i da do zime pokušamo da osvojimo što više bodova, te da u zimskom prelaznom roku dovedemo nove igrače koji će biti prevaga”, rekao je Branislav Krunić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P