PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Zajko Zeba napustio Olimpik

FK Olimpik i Zajko Zeba danas su sporazumno raskinuli svoju saradnju.

Raskid ugovora i prestanak igranja na Otoci stvar je dogovora koji je postignut na inicijativu samog Zajka Zebe.

– Dugo sam razmišljao i donio odluku da je vrijeme da stavim tačku na moj angažman u klubu. Mislim da u ovom trenutku ne mogu pomoći klubu svojim igrama, a nije red da zauzimam mjesto nekom od mlađih koji traže svoju minutažu, rekao je Zeba nakon sastanka sa čelnicima kluba.

Kako sam kaže, rastanak i razgovor je bio više nego korektan sa obje strane.

– Moram istaći korektnost ljudi iz kluba, koji su shvatili moju namjeru i zašto sam donio ovakvu odluku. Ponudili su mi i neki drugi posao u klubu, ali u ovom momentu nisam prihvatio ponudu. U svakom slučaju hvala im na njihovom odnosu od prvog dana kada sam stigao u klub do danas.

Za kraj je poslao poruku svojim sada već bivšim saigračima.

– Siguran sam da imaju snage da se izbore i ostvare glavni klupski cilj, a to je opstanak u društvu najboljih u Premijer ligi. U prethodnim utakmicama je nedostajalo i sportske sreće i sigurno da su trebali imati više bodova na svom kontu. Nadam se da će uspjeti u svom naumu, jer se radi o dobrim momcima i kvalitetnim fudbalerima. Uprava kluba je zaslužila svojim odnosom i radom da budu u društvu najboljih u BiH i siguran sam da će uspjeti u tome.

FK Olimpik se zahvalio Zebi na korektnom i profesionalnom radu tokom boravka u klubu i poželio mu uspjeh kako na privatnom tako i na poslovnom planu u budućnosti.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P