PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Zec sve bliže rekordu

Asim Zec je sve bliže Ognjenu Đelmiću.
Asim Zec

Šesto kolo nove sezone Premijer lige BiH u srijedu su u sjajnoj utakmici zatvorili Leotar i Posušje. Nakon prvog poluvremena gosti su vodili sa (sigurnih) 0:2, ali je već u 56. minuti rezultat bio izjednačen, a strijelac drugog gola bio je Asim Zec.

Asim Zec je protiv Posušja postigao svoj prvijenac za Leotar, što znači da je postigao gol za osmu različitu ekipu u Premijer ligi BiH za koju je igrao, i ukupno je na brojci od 139 premijerligaških utakmica i 33 postignuta gola. Zec je u PLBiH nosio dresove Željezničara (63 utakmice, 11 golova), Slobode (27/9), Travnika (10/5), Olimpika (9/4), Veleža (13/1), Čelika (9/1), Zrinjskog (5/1), te sada Leotara (3/1).

Rekorder Premijer lige BiH kada su u pitanju golovi za najviše različitih klubova je Ognjen Đelmić, koji je pogađao za devet različitih klubova. Na drugom mjestu se sada nalaze Asim Zec i Mahir Karić, koji su pogađali mrežu za osam različitih klubova.

Svakako treba napomenuti da je Karić nakon napuštanja Radnika pojačao Mladost iz Doboj-Kaknja, te bi, ukoliko bi sa ovom ekipom zaigrao u Premijer ligi, imao priliku da postigne gol za deveti različiti klub. Također treba spomenuti i da Zec ima 27 godina i nije isključeno da u budućnosti zaigra za još neki klub u PLBiH, te tako ugrozi rekord Ognjena Đelmića.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P