PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Željezničar protiv Sarajeva stigao do brojke od 1.000 osvojenih bodova

Pobjedom u gradskom derbiju, Željezničar je postao drugi klub u historiji zajedničke Premijer lige BiH koji je osvojio 1.000 bodova.

foto: Ines Lučić, fkzeljeznicar.ba

Željezničar je u subotu u gradskom derbiju savladao Sarajevo rezultatom 1:3 i sa ta tri osvojena boda je postao drugi klub u historiji zajedničke Premijer lige BiH, koja se igra od sezone 2002/2003, koji je prešao cifru od 1.000 osvojenih bodova. Prije nekoliko kola, u duelu sa Širokim Brijegom, Sarajevo je postalo prvi klub koji je osvojio 1.000 bodova, a sada je isto uspjelo i Plavima sa Grbavice.

Ekipa Željezničara je u dosadašnjim sezonama osvojila 1.002 boda, i na vječnoj tabeli Premijer lige BiH se nalazi na drugom mjestu, sa četiri boda manje od Sarajeva. Na trećem mjestu nalazi se Zrinjski, koji je osvojio 958 bodova, četvrti je Široki Brijeg sa 944 osvojena boda, dok se na petom mjestu nalazi Čelik sa 718 osvojenih bodova.

Tih pet ekipa su ujedno i ekipe koje su igrale sve sezone zajedničke Premijer lige BiH. Iza ove petorke slijedi Sloboda sa 669 bodova, Borac sa 644 osvojena boda, Leotar sa 498 osvojenih bodova, Slavija sa 473 boda, a na desetom mjestu je Velež, koji je osvojio 438 bodova.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P