PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Željezničar sve bliži Širokom Brijegu

Klubovi iz velike četvorke bh. fudbala su neprikosnoveni kada je u pitanju broj provedenih kola na prvom mjestu na tabeli.

foto: FK Željezničar

FK Željezničar je na sjajan način otvorio sezonu i trećom uzastopnom pobjedom, ovaj put protiv Borca, preuzeo je vrh tabele. Za Plave sa Grbavice to je tačno 90. kolo na vrhu tabele u zajedničkoj Premijer ligi BiH, i sve su bliže trećeplasiranom Širokom Brijegu, koji je proveo 92 kola na prvom mjestu na tabeli.

HŠK Zrinjski je trenutno nedodirljiv na prvom mjestu, a Plemići su držali prvo mjesto na tabeli 117 kola. Na drugom mjestu je aktuelni prvak Sarajevo, koje je provelo 105 kola na prvom mjestu na tabeli. Inače, od 38 ekipa koje su nastupale u zajedničkoj Premijer ligi BiH, ukupno 17 ih je barem jedno kolo provelo na prvom mjestu na tabeli.

Pored pomenutih timova iz velike četvorke domaćeg fudbala, FK Borac je na vrhu bio 52 kola, Leotar 31 kolo, Modriča 29 i FK Sloboda 17 kola, dok su preostale ekipe bile prvoplasirane jednocifren broj kola. Četiri kola na prvom mjestu proveo je FK Tuzla City, tri kola FK Velež, dva kola Čelik, Orašje i Mladost DK, a jedno kolo Olimpik, Krupa, Rudar iz Prijedora i Rudar iz Ugljevika.

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P