PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Zeljković ostaje prvi čovjek Borca, ali ne još dugo

Jučer je održana Skupština kluba na kojoj je odlučeno da će Zeljković ostati predsjednik Borca.
Vico Zeljković

FK Borac je jučer održao Skupštinu na kojoj je, između ostalog, Uprava predvođena predsjednikom Vicom Zeljkovićem sumirala stanje u klubu, te sve što je urađeno u prethodnom periodu. Zaključeno je da je urađeno mnogo na stabilizaciji kluba iz Platonove, obzirom na to da su se vratili iz Prve lige RS i da se bore za izlazak u Europu.

Osim toga, Banjalučani su prvi put u istoriji na prvostepenoj Komisiji za licenciranje dobili licencu i za domaće prvenstvo i za Europu. Iz Uprave su istakli da je to potvrda kvalitetnog i transparentnog rada u prethodnom periodu. Predsjednik Zeljković je u svom obraćanju najavio da bi se krajem godine ipak mogla održati izborna Skupština Fudbalskog kluba Borac, na kojoj bi se birao novi predsjednik. Razlog za to je što će se Zeljković kandidirati za mjesto predsjednika N/FSBiH.

“Razgovaralo se o mom odlasku iz kluba s obzirom na funkciju u Fudbalskom savezu Republike Srpske, gdje ću ići na obnovu mandata. Slijede izbori u FSBiH u decembru, gdje bi mjesto predsjednika Saveza trebalo da pripadne FSRS po rotaciju i siguran sam da ću ja biti predložen. To onemogućuje paralelno obavljanje funkcije predsjednika Borca. Razgovarali smo već danima, sedmicama, bilo je opcija i da se danas povučem, ali u dogovoru sa upravom i skupštinom kluba, navijačima i simpatizerima, danas nisam podnio ostavku, a u septembru ću na izbornoj skupštini predati mandat nekom budućem predsjedniku Borca”. 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P