PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Zildžovića čeka težak debi: Dolazi nam ekipa koja je deklasirala Željezničar

Zildžović želi iznenaditi favorizovani Borac

Borac visoko leti nakon pobjede nad Željezničarom rezultatom 3:0 u susretu 12. kola Premijer lige BiH, a Banjalučani pred sobom imaju nešto povoljniji raspored, koji otpočinju gostujućim duelom sa ekipom Zvijezde 09 u okviru 13. kola.

Na klupi Zvijezde debitovat će Adnan Zildžović, koji je istakao da je solidno spremio svoj tim.

“Mislim da su igrači vrijedno radili i da su željni da se dokažu. Čini mi se da svi hoće da pokažu da se na njih može računati i drago mi je zbog toga. Mi imamo mnogo posla pred sobom, ali ekipa je dobro odgovorila treninge. Protiv Borca ćemo sigurno dati svoj maksimum, pa ćemo vidjeti šta nam to može donijeti. Oni su svaako sjajna ekipa, dovoljno o tome govori pobjeda od 3:0 nad Željezničarom”, kazao je Zildžović.

Trener Borca Branislav Krunić istakao je da i pored svih nedaća koje ima, Zvijezdu ipak respektuje.

“Što se tiče sljedeće utakmice, koncentrisani smo isključivo na nas same. Želimo nastavak serije pobjeda. U dobroj smo formi, zato smo i došli ovdje. Fokusirani smo samo na duel protiv Zvijezde, koju uprkos njihovim problemima maksimalno respektujemo. Rival je u teškoj situaciji i mi to moramo iskoristiti na najbolji mogući način. Imaju i novog trenera, koji sigurno nije imao dovoljno vremena da implementira svoju filozofiju. Ona utakmica u Kupu BiH nema veze sa ovom, rival će biti jači i motivisaniji, a i dolazak novog trenera uvijek je pozitivan šok za ekipu. Međutim, kao što sam rekao, nas u toj utakmici zanimaju samo tri boda”, kazao je Krunić.

Borac trenutno ima 18 bodova i pobjedom bi se definitivno uključio u utrku za plasman u Evropu. S druge strane, Zvijezda ima samo 3 boda i apsolutni je autsajder u ovom duelu, ali i prvenstvu općenito.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P