PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Žižović: Bit će teško, imamo problema s ozljedama

Mladen Žižović je u svom stilu najavio hercegovački derbi.

Mladen Žižović nastavlja sa ‘bez pritiska molim’ pristupom. To mu je dosad uspijevalo pa nema razloga osporavati ni ton u kojem je najavio gostovanje Širokom u 55. hercegovačkom derbiju.

Čelik je najavio u opreznom tonu, Slobodu malo glasnije, kao i Tuzlu u Kupu – a iz svake je utakmice Zrinjski izišao kao pobjednik, što će reći da skidanje pritiska s igrača koje Žižović provodi od dolaska na klupu krajem jeseni funkcionira. Zato nema nikakvog razloga kritizirati ga zbog opreznog pristupa uoči Širokog – na kraju krajeva, ispostavilo se da je to samo priča, psihologija, da igrači bez obzira na ‘neće biti lako’ na terenu grizu, a vjerojatno će takvi biti i na Pecari.

“Očekuje nas teška utakmica, znamo da je Široki drukčiji u odnosu na gostujuće utakmice. Dobro smo ih analizirali, želimo bodove koji će nam donijeti samopouzdanje. Želimo u dobrom ozračju dočekati kraj drugog kruga prvenstva”, otvorio je Žižović svoje izlaganje uoči Pecare pa se nakratko dao u analizu rivala.

“Smatram da je Široki psihički istrošio Kup. Ipak, slavili su, dobro su startali u Ligi, porasli su u zadnje tri utakmice.”

Za Široki očito nije zabrinut, ima on svoje probleme, a najveći se zovu Nemanja Bilbija i Miloš Filipović. Povratnici iz šampionske ere koji su ove zime nakon epizoda u Koreji i Grčkoj ponovno obukli dres s lentom, odmah su na startu proljeća dokazali da nisu izgubili ništa od kvalitete koja ih krasila u prethodnom angažmanu Pod Bijelim brijegom, ali su se usput i lakše ozlijedili.

“Imamo malih problema. Da je utakmica danas, oni ne bi igrali. Imamo 48 sati, nadamo se da će svi biti spremni”, zaključio je šef Plemića.

U laganom osvrtu na Kup, Žižović je samo istakao da je Zrinjski dominirao protiv Tuzle, da je zasluženo prošao dalje, a nastavak zgusnutog ritma nije ga zabrinuo. “Sigurno da je tako, ali imamo širok roster. Bitno je da svi igrači hvataju formu, neopohodne su utakmice za njih. Izvest ćemo najbolju ekipi i u prvenstvu, kao i Kupu, ne odustajemo ni od jednog trofeja”, rekao je na kraju Mladen Žižović.

Izvor: Dnevni-list.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P