PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Žižović i Golubović poručuju: Spremni i motivisani za osvajanje bodova

U Slobodi su optimistični uoči susreta sa Željezničarom.

FK Sloboda danas nastavlja takmičenje u m:tel Premijer ligi BiH, a na Gradskom stadionu Tušanj dočekaće starog rivala, ekipu Željezničara.

Prvenstvena pauza dobro je iskorištena kako bi Mladen Žižović dodatno upoznao ekipu i prenio na njih svoje trenerske zamisli, a prvi test imaće protiv popularnih Plavih sa Grbavice.

“Proteklih 15 dana imali smo vremena da ekipu malo osvježimo i pokušamo doći do nama potrebnog mira, te da se pripremimo malo bolje nego u prethodnom periodu. Željezničar čitavo proljeće nije dao gol i sigurno dolaze ovdje da taj niz prekinu. Uradićemo sve da dođemo do pobjede i sigurno da nam je ona prijeko potrebna”, poručio je Mladen Žižović, šef struke Crveno – crnih, te dodao:

“Željezničaru sav respekt, ali smatram da će ovdje presuditi naš ogroman motiv koji su momci pokazali u prethodnih 15 dana. Ovo je prva prilika koja nam se pruža, pokušat ćemo je iskoristiti. Daćemo svoj maksimu, a da li će to biti dovoljno za pobjedu, ne znam. Međutim, drago mi je da imam grupu karakternih igrača”.

I golman Slobode Adnan Golubović također je optimističan uoči današnjeg derbija.

“U ovih 15 dana smo iskoristili vrijeme da se zbližimo, upoznamo sa šefom i da shvatimo šta on od nas traži i da se tome čim prije prilagodimo. Ekipa je to dobro prihvatila i mogu reći da među nama vlada pozitivna atmosfera. Očekujem dobru utakmicu i pozitivan rezultat”, rekao je Golubović.

Utakmica 24. kola m:tel Premijer lige BiH između FK Sloboda i FK Željezničar igra se danas na Gradskom stadionu Tušanj sa početkom od 15:00 sati, uz direktan prenos na platformi mojaTV.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P