PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Žižović: Krupa je zasluženo pobijedila Željezničar, bit će silno motivisani i protiv nas

Trener Zrinjskog Mladen Žižović najavio je utakmicu 9. kola Premijer lige BiH protiv Krupe.

Pred današnji meč sa Krupom u sklopu devetog kola m:tel Premijer lige BiH, strateg Plemića je kazao:

“Mislim da smo u ova prethodna tri dana imali dovoljno vremena da APOEL ostavimo iza sebe i da se okrenemo prvenstvu, Naravno, ostaje žal, ali što se mene tiče u četvrtak smo okrenuli ploču i okrenuli se sljedećem protivniku. Nažalost, u ovom poslu starih zasluga nema, bitno je samo danas i sutra, ovo sve ostaje iza nas, tako se moramo i postaviti. Nijednog momenta ekipa ne razmišlja o prethodnoj utakmici, pred nama je bitan susret u ovom periodu, a to je sutrašnji duel sa Krupom u kojoj se nadamo da ćemo biti raspoloženi i da ćemo doći do pozitivnog rezultata. Izabraćemo najsvježije i najspremnije igrače, nadam se da ćemo ući sa puno samopouzdanja u susret i doći do pozitivnog rezultata”, rekao je Žižović koji će sa svojim igračima ostati u Banjoj Luci do srijede.

“Prva utakmica nam je najbitnija, a nakon toga možemo razmišljati o Kupu. Krupa je promijenila trenera, imaju u svojim redovima nekoliko provjerenih imena što su pokazali u prethodnoj utakmici gdje su sasvim zasluženo savladali Željezničar i sigurno sa puno samopouzdanja ulaze u utakmicu. Bit će silno motivisani da se pokažu u dobrom svjetlu s obzirom da smo mi na dostojan način prezentovali bh. fudbal u Evropi”, dodao je Žižović.

O stanju u ekipi je kazao:

“Odradićemo trening u Banja Luci i vidjećemo u kakvom je stanju ekipa. Ima dosta rovitih i umornih igrača, ali nemamo alibija. Bavimo se ozbiljnim poslom, treniramo u ozbiljnom klubu gdje su ambicije maksimalne, pa taj alibi ne postoji. Za utakmicu ćemo napraviti kvalitetnu ekipu koja će moći odgovoriti zadatku. Domaćin je u prednosti jer treniraju na takvoj podlozi, mi ćemo samo jednom trenirati na tome, ali ponavljam, nema alibija, mi moramo da izvučemo samo pozitivne stvari iz svega toga. Ako budemo rastrčani, raspoloženi i razigrani, ni vrijeme, ni podloga, ni protivnik ne bi trebali utjecati na našu predstavu koja bi nas vratila u gornji dio tabele”, zaključio je trener Zrinjskog.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P