PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Žižović: Oni koji traže alibije neće ni igrati

Trener Zrinjskog smatra da je pobjeda njegove ekipe čista i zaslužena.

Zrinjski je nakon tri kola bez pobjede uspio slaviti protiv Slobode minimalnim rezultatom 1:0, a junak pobjede ponovo je bio mladi napadač Anes Mašić, koji je jedini strijelac Zrinjskog ove sezone. Trener Zrinjskog Mladen Žižović, bez obzira na minimalnu pobjedu, smatra da je ona itekako čista i zaslužena.

”Imali smo puno prilika, pogotovo u prvom poluvremenu, ali uspjeli smo dati taj gol. Međutim, umjesto da uvedemo utakmicu u sigurne vode, ušli smo u nemirnu završnicu, opterećeni rezultatom i imperativom pobjede. Morali smo to ranije riješiti i protivnik se nudio da ih kaznimo, ali i ovako pobjeda je čista i zaslužena”, rekao je Žižović poslije utakmice.  

”Igraju oni koji se žele nametnuti, a oni koji traže alibije neće igrati. Mašić je na utakmicama i treninzima pokazao želju i htijenje, zaslužio je svoju priliku. Želim istaknuti i debitantski nastup mladog Ivana Bašića koji je budućnost kluba”, dodao je Žižović.

Obzirom na grčeve koji su bili prisutni kod Tičinovića, te na nedovoljno oporavljenog Bilbiju, Zrinjski se posljednjih 10-15 minuta praktično branio sa dva igrača manje. Razlog za to su izmjene koje je Žižović napravio, po jednu u predviđenim terminima, pa nije mogao uvesti dodatna dva igrača.

”Tičinovića smo pitali može li, rekao je da može i čim smo napravili izmjenu odmah je dobio udarac u list. Nemanja nije odradio dovoljno treninga i falilo je svježine. To je sve doprinijelo svježini, ali uspjeli smo se odbraniti”, zaključio je Mladen Žižović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P