PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Zlatan Nalić je novi trener Tuzla Cityja

Zlatan Nalić je danas predstavljen kao novi trener Tuzla Cityja.
zlatan nalic fk sloboda

Na prvom predstavljanju je istakao da mu je cilj da u sljedećih 11 kola osvoji što više bodova i dođe do borbe za mjesto koje vodi u Evropu.

“Vraćam se u grad gdje sam živio 22-23 godine i dolazim u klub koji je u posljednje vrijeme bio u jednom disbalansu rezultata. Cilj je da u narednih 11 kola osvojimo što više bodova i ako nam se ukaže prilika ugrabimo mjesto koje vodi u Evropu”, istakao je Nalić na predstavljanju u novom klubu.

Bivši šef struke Slobode nakon deset mjeseci bez angažmana ponovo je u gradu soli, no u njegovom plavom dijelu. Kako kaže, sa upravom Tuzle dogovarao se punih pet minuta!

“Otišao sam iz Premijer člige BiH nedorečen, na pola posla. Ljudi u Slobodi odlučili su se za nekoga drugog, ali tako je to u trenerskom poslu. Ova liga ima prostora za napredak, ali i napredak igrača i nadam se da ćemo u Tuzli napraviti nešto dobro. Imam jako dobar uvid u ovu ekipu, jer sam ovaj klub pratio dok sam trenirao Slobodu, ali sam pogledao i sve utakmice Tuzle ove sezone. Za nešto više, da bismo konkurisali za jedno od mjesta koje vodi u Evropu, mislim da ovaj tim prije svega mora smanjiti broj primljenih golova”, rekao je Nalić.

Na upit šta misli kako će reagovati navijači Slobode nakon njegovog novog angažmana, Nalić kaže:

“Nije jednostavno napraviti takav zaokret jer ja sam i familijarno i tradicionalno vezan za Slobodu. Ipak, u Slobodi su se odlučili da dovedu novog trenera i to je njihova odluka. Nakon 10 mjeseci moje pauze imam novi angažman i okrećemo se novim izazovima”, zaključio je novi trener Tuzla Cityja.

Izvor: Sport1.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P