PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Zrinjski nastavlja pripreme na Kupresu

Fudbaleri Zrinjskog će nakon uvodnog dijela u Mostaru pripreme nastaviti na Kupresu, a tim povodom se oglasio i trener Mostaraca Mladen Žižović.

Trener Zrinjskog Mladen Žižović je za klupsku televiziju govorio o dosadašnjem toku priprema, te onome što očekuje klub u narednom periodu.

“Nakon prve sedmice odlazimo na Kupres, gdje ćemo imati optimalne uslove za rad jer ovdje već počinju vrućine. Gore ćemo po planu i programu odraditi osam treninga i odigrati jednu utakmicu. Što se tiče dosadašnjeg rada možemo itekako biti zadovoljni, jedino nas je poremetila ta neplanirana operacija Miljana Škrbića a sve ostalo nadam se da će biti u redu. Polako nam se priključuju u ovoj sedmici Asim Zec i Lucho Ibanez tako da od sredine sedmice možemo očekivati da ćemo imati kompletnu ekipu”, rekao je na početku Žižović.

Žižović je potom dao svoje mišljenje kako će biti odigrati utakmicu nakon velike pauze, te da li će pogoršana epidemiološka situacija uticati na nastavak priprema.

“Bit će neobično poslije četiri mjeseca odigrati jednu, da kažem, u dresovima utakmicu. Svi igrači će dobiti podjednaku minutažu, nadam se da ćemo poslije te utakmice biti svjesni u kakvoj smo situaciji. Međutim, nismo opterećeni nekim rezultatom, bitno je da momci osjete teren i protivnika. Nezahvalno je govoriti da li ćemo ići na planirane pripreme s obzirom na pogoršanu situaciju sa epidemijom. Imamo plan A i plan B, ali čini mi se da je danas realnija opcija plan B, ali još uvijek nismo donijeli nikakvu odluku. U toku sutrašnjeg dana ćemo znati gdje ćemo raditi naredni ciklus priprema”, dodao je trener Zrinjskog.

Trener Mostaraca je prokomentarisao kada bi se mogao očekivati povratak Miljana Škrbića na teren, te kakve će biti aktivnosti u nastavku prelaznog roka.

“Kada je on u pitanju, petnaestak dana nakon ove intervencije može početi sa treninzima, a na njega ozbiljno možemo računati nakon mjesec dana. Mi smo deficitarni u veznom redu, jer smo ostali bez pet standardnih igrača. Fokusirani smo na taj dio ekipe, želimo pojačati konkurenciju i riješiti igračku križaljku. U pregovorima smo ili aktivnostima oko dovođenja nekih igrača, ali nismo još konkretno odlučili. Istina je da se mnogo igrača nudi Zrinjskom, jer smo prepoznatljivi po rezultatima u prethodnom periodu i moramo “pogoditi” sa tim igračima, jer svi znamo da je vezni red srce ekipe”, zaključio je trener mostarskog kluba.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P