PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Zrinjski počeo sa pripremama, nekoliko novih imena stiglo u Mostar

Prvak BiH započeo je sa pripremama za novu sezonu, a već je stiglo i nekoliko pojačanja.

Foto: HŠK Zrinjski

Fudbaleri Zrinjskog započeli su sa pripremama za novu sezonu u kojoj će braniti naslov prvaka BiH u sezoni u kojoj su oborili mnoge rekorde i postavili standarde u domaćem fudbalu.

Na konferenciji za medije prisutnima se obratio trener Sergej Jakirović, koji je potvrdio da će dres Zrinjskog sljedeće sezone nositi Frane Maglica, koji je stigao iz Posušja, Filip Brekalo, koji je stigao iz Širokog Brijega, te Mario Ćuže, koji je došao na posudbu iz zagrebačkog Dinama.

Treninzima prvog tima priključeni su i juniori Harun Berberović Malkočević, koji je 2004. godište, te Marko Kozina, koji je 2005. godište. Na prozivci se nije pojavilo sedam igrača jer su na okupljanjima reprezentativnih selekcija i njihov dolazak očekuje se u narednim danima.

Također, Jakirović je poručio da su planirana još četiri pojačanja, od kojih će dvojica biti igrači do 21 godine sa bh. državljanstvom.

“Jako smo poželjna sredina, što je i normalno. Ja sam zadovoljan, ali znam šta treba da radimo da budemo još bolji, tako da želimo u nekim stvarima dodatno napredovati, insistirat ćemo na tome. Imamo evropski nastup 5. jula, Premijer ligu BiH 16. jula, tako da je bilo logično da krenemo. Za tri sedmice moramo biti na visokom nivou”, kazao je Jakirović na početku.

Istakao je trener Zrinjskog i da cilj Zrinjskog nije odbrana titule već osvajanje jednog od prva tri mjesta. Odnosno, cilj je igrati postepeno i ne zamarati se razmišljanjem.

“Ne treba se zavaravati da ćemo nadmašiti prošlu sezonu, treba se umjesto toga dobro pripremiti. Imamo 23 utakmice bez poraza, sjajnu sezonu iza sebe i svi nas žele pobijediti. Moramo biti na maksimumu svaki put ako želimo ostvariti ciljeve. Normalno je da branimo titulu kad smo je osvojili, da je želimo odbraniti, ali cilj je jedno od prva tri mjesta. Pojačavaju se i drugi klubovi. Mi moramo ići utakmicu po utakmicu i gledati samo sebe”, kazao je Jakirović.

Komentarisao je i transfer Ivana Bašića u Rusiju.

“Na klubovima je ostalo da se dogovore, ali izvjesno je da će otići. Bašić ide u Rusiju”, dodao je Jakirović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P