PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Zrinjski raskinuo saradnju sa Bekićem

Amer Bekić slobodan je da pronađe novi klub nakon današnjeg raskida saradnje sa Zrinjskim.

Napadač Amer Bekić naredne sezone neće nositi dres mostarskog Zrinjskog, koji je danas službeno potvrdio njegov odlazak iz kluba, godinu dana prije isteka ugovora koji je trebao vrijediti do narednog ljeta.

Bekić je u Zrinjski stigao tokom prošlog ljeta, ali u 18 odigranih utakmica u svim takmičenjima nije uspio postići nijedan pogodak, pa je jasno da nastavak saradnje nije bio u pretjeranom interesu ni za jednu stranu.

26-godišnji Bekić je karijeru počeo u Slobodi, a iz tuzlanskog tima je prešao u Zrinjski, gdje je osvojio naslov prvaka BiH 2014. godine, nakon čega je obukao dres Sarajeva, sa kojim je prvak BiH bio godinu dana kasnije. Po odlasku iz Sarajeva tokom ljeta 2017. godine odlučio se okušati u inostranstvu, no nije uspio da se nametne u ekipi Tobol Kostanaya iz Kazahstana, pa se nakon pola godine vratio u Slobodu.

Za tuzlanski tim je zabilježio tri pogotka u deset ligaških utakmica, nakon čega je bio slobodan pronaći novu sredinu. Odlučio se za Zrinjski, ali čini se da to nije bio najbolji izbor za njega. Bekić je već sedmi igrač koji je tokom ljeta napustio Zrinjski. Prije njega, iz kluba su otišli Miloš Filipović, Marin Galić, Marko Perišić, Ismar Hairlahović, Hrvoje Barišić te Abid Mujagić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P