PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Zrinjski stigao do 1.000 osvojenih bodova u PLBiH

HŠK Zrinjski je u Doboju kod Kaknja postao treći klub sa 1.000 osvojenih bodova.

Plemići su na krilima svog najboljeg strijelca Nemanje Bilbije u Doboju kod Kaknja slavili pobjedu rezultatom 0:1, a ta tri boda su ih dovela do brojke od tačno 1.000 osvojenih bodova u zajedničkoj Premijer ligi BiH. Zajednička Premijer liga BiH se igra od sezone 2002/03 i HŠK Zrinjski je postao treća ekipa koja je došla do 1.000 osvojenih bodova. Prvo je to uspjelo igračima Sarajeva, a nedugo nakon njih i igračima Željezničara.

Aktuelna sezona je devetnaesta zajednička sezona, a Zrinjski je odigrao 565 utakmica u kojima je upisao 299 pobjeda, 104 remija i 162 poraza. Ukoliko pomnožimo broj pobjeda sa 3 i dodamo toj brojci 104 osvojena boda nakon remija, doći ćemo do brojke od 1.001 osvojenog boda. Ipak, treba napomenuti da je Zrinjskom u sezoni 2006/07 oduzet jedan bod zbog napuštanja utakmice u Orašju u 23. kolu.

U pitanju je utakmica u kojoj su domaći igrači bukvalno od samog starta brutalno startovali na sve igrače Zrinjskog pa je na kraju trener Blaž Slišković odlučio da povuče ekipu sa terena. Epilog je, dakle, bio registrovanje utakmice službenim rezultatom 3:0 za domaće i oduzimanje jednog boda Zrinjskom. 

Kada je u pitanju vječna tabela zajedničke Premijer lige BiH, FK Sarajevo je lider sa 1.058 osvojenih bodova, FK Željezničar je drugi sa 1.045, HŠK Zrinjski je treći sa 1.000, dok je NK Široki Brijeg četvrti sa 980 osvojenih bodova.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P