PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Zvijezda 09 se pojačava za nastavak sezone

Predsjednik kluba Boris Stanišić danas je ozvaničio saradnju sa novim sportskim direktorom Pericom Đorđevićem i krilnim napadačem Edinom Murgom.

Foto: FK Zvijezda 09

Perica Đorđević je u svojoj bogatoj fudbalskoj karijeri nastupao za ekipu Željezničara od 1982. do 1986. godine u generaciji koja je igrala polufinale kupa UEFA, a dvanaest godina je bio internacionalac u Švicarskoj. Po završetku igračke karijere radio je kao glavni skaut za Balkan za ekipu HSV, a posljednje dvije godine kao direktor slovenačkog Krškog.

U razgovoru za zvaničnu stranicu FK Zvijezda 09, Perica Đorđević otkrio je razloge dolaska u ovaj klub:

“Glavni razlog mog dolaska u Zvijezdu 09 je porodica Stanišić sa kojom sam dugogodišnji kućni prijatelj. Što se tiče sportskog plana tu je izazov da zajedno uradimo ono što je za druge nemoguća misija, a to je opstanak u najelitnijem BH takmičenju, Premijer ligi. Smatram da Zvijezda 09 to zaslužuje i već od danas krećemo da radimo na tom planu. Ako budemo svi dali 120% od naših mogućnosti, što ću i zahtjevati, vjerujem da rezultat neće izostati. Ako mi budemo predano radili svoj posao onda možemo očekivati i da će nas i Bog nagraditi i da ćemo ostvariti zacrtane ciljeve”, zaključio je novi sportski direktor našeg kluba.

Prvo pojačanje u igračkom kadru je Edin Murga (1994. godište). Edin igra na poziciji lijevog – desnog krila, a igrao je između ostalog i za Bosnu Visoko, Tuzla City, Mosta FC (Malta).

“Poziv sportskog direktora Zvijezde 09 Perice Đorđevića se ne odbija. Zvijezda 09 ima vrhunske uslove za rad, vrhunskog trenera i smatram da ćemo zajedničkim snagama ispuniti za neke nemogući cilj, a to je opstanak u Premijer ligi BiH. Dogovor sa sportskim direktorom i predsjednikom kluba Borisom Stanišićem kratko su trajali što pokazuje koliki su predani i profesionalni u svom poslu. Moj motiv je da pružim odlične partije u Zvijezdi 09 zato što su nas svi otpisali, a mi ćemo na terenu pokazati da nije tako”, zaključio je Edin Murga za zvanični sajt FK Zvijezda 09.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P