PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Koja ekipa je provela najviše kola na prvom mjestu?

U najvišem rangu bh. fudbala igralo je 38 različitih ekipa, a koja ekipa je najviše kola provela na vrhu tabele?

Prošle sedmice počela je osamnaesta sezona zajedničke Premijer lige BiH, a u najvišem rangu bh. fudbala igralo je 38 različitih ekipa. Sarajevo, Željezničar, Zrinjski, Široki Brijeg i Čelik su jedine ekipe koje su provele sve sezone u PLBiH, dok su samo jednu sezonu Premijer ligu BiH igrali Mladost iz Gacka, Metalleghe iz Jajca, Bosna iz Visokog i Gradina iz Srebrenika.

Fudbalski klub Tuzla City je prošle sedmice slavio sa visokih 1:5 u gostima kod Zvijezde 09 i zasjeo je na prvo mjesto na tabeli, čime je postao ukupno sedamnaesti klub koji je barem jedno kolo proveo na vrhu tabele. Očekivano, timovi velike četvorke su od 526 do sada odigranih kola na vrhu proveli ukupno 385, odnosno oko 73% vremena. Šesterostruki prvak naše zemlje, mostarski Zrinjski, na vrhu je proveo 117 kola, što ga čini rekorderom.

Na drugom mjestu ove liste nalazi se aktuelni šampion Sarajevo, koje je na prvom mjestu provelo 95 kola. Treće mjesto sa 92 kola provedena na prvom mjestu drži Široki Brijeg, dok su Plavi sa Grbavice ostatak lige sa vrha tabele gledali 81 put. Ispod možete pogledati tabelu svih ekipa koje su barem jedno kolo provele na prvom mjestu, te broj kola koje su tamo provele.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P