PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Koji igrač je odigrao najviše utakmica bez postignutog gola u PLBiH?

Otkako se igra zajednička PLBiH postignuto je skoro 10.300 golova, a znate li ko od aktivnih igrača najduže čeka na pogodak?
Samir Efendić Tuzla City

U historiji zajedničke Premijer lige BiH do sada je postignuto skoro 10.300 golova, a znate li ko od aktivnih igrača najduže čeka na pogodak? Od igrača koji su ove sezone ubilježili nastup u ligaškoj utakmici, ukoliko ne računamo golmane, najduže na svoj premijerligaški prvijenac čeka kapiten Tuzla Cityja Samir Efendić. Efendić je protiv Mladosti za vikend odigraju 160. utakmicu u PLBiH, a još uvijek se nije upisao u strijelce.

Samo još jedan igrač koji je igrao ove sezone ima više od stotinu odigranih utakmica bez postignutog pogotka. U pitanju je veznjak Čelika, Vladimir Grahovac, koji je odigrao 124 utakmice u domaćoj ligi i još se nije upisao u strijelce.

Sljedeća četiri mjesta zauzimaju bekovi, i to čak tri beka Radnika iz Bijeljine, te Siniša Stevanović iz Željezničara. Stevanović je odigrao 82. utakmice u PLBiH, Slaviša Radović 74, Srđan Bečelić 70 te Alem Merajić 69, i još uvijek se njihovo ime nije našlo među strijelcima. Iza Omara Pršeša je 68 utakmica bez gola, Nemanja Zlatković je odigrao 38, Nemanja Janičić 31, a top 10 zatvara Aleksandar Vojnović, koji je odigrao 30 utakmica i nije postigao gol.

Kada gledamo sve igrače koji su nastupali u Premijer ligi BiH, Asim Škaljić je odigrao 167 utakmica bez pogotka. Na drugom mjestu te liste je ranije pomenuti Efendić, a treće mjesto dijele Miro Klaić i Edis Mulalić. Ova dva igrača su u zajedničkoj PLBiH odigrali po 146 utakmica i nisu se upisivali u strijelce. Na petom mjestu nalazi se nekadašnji štoper Veleža i Čelika, Zlatko Kazazić, iza kojeg su 142 ligaške utakmice bez gola.

Na šestom mjestu je Vladimir Grahovac, a na sedmom Nebojša Šodić, koji je najveći broj utakmica u PLBiH odigrao za Rudar iz Prijedora, a nastupao je još i za Borac, Radnik i Zvijezdu iz Gradačca. On je odigrao 124 utakmice i nije se upisivao u strijelce. Na osmom mjestu je bivši igrač Leotara Oleg Ćurić, iza kojeg je 120 ligaških utakmica bez gola, a top 10 zatvaraju Aleksandar Kikić sa 111 utakmica, te Darko Aleksić sa 108 utakmica bez pogotka u PLBiH.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P