PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Luka Bilobrk primio 200 golova u PLBiH

Golman Radnika je na gostovanju u Ugljeviku primio 200-ti gol u Premijer ligi BiH.

Luka Bilobrk je nekoliko sezona bio golman Širokog Brijega, i poprilično je iznenađujuće ljetos odjeknula vijest da napušta ekipu sa Pecare. Očekivalo se da će pronaći inostrani angažman, međutim nakon nekoliko odigranih kola u Premijer ligi BiH Bilobrk se vratio u domaće prvenstvo, ali u ekipu Radnika. Odmah se nametnuo kao prvi izbor trenera Žižovića i postao je nezamjenjiv.

Bilobrk je u subotu na gostovanju u Ugljeviku kod Zvijezde 09 sedmi put ove sezone branio za Radnik i primio je peti gol kao golman Bijeljinaca. Upravo taj primljeni gol, koji je djelo njegovog saigrača Slaviše Radovića, bio je 200-ti gol koji je Bilobrk primio u Premijer ligi BiH. Luka je do sada u PLBiH branio na 219 utakmica i 90 puta je sačuvao svoju mrežu netaknutom.

Iskusni golman, rođen 8.12.1985., u karijeri je u Premijer ligi BiH nastupao za Travnik, Čelik i Široki Brijeg, u kojem je ostavio najveći trag. U dresu Travnika je branio na 10 utakmica i primio je 15 golova, a 5 puta je sačuvao svoju mrežu netaknutom. Za Čelik je Bilobrk nastupio u 73 prvenstvene utakmice i primio je 75 golova, a 22 puta je uspio sačuvati svoju mrežu. Iskusni golman je niz godina čuvao mrežu Širokog Brijega, za koji je skupio 129 utakmica u domaćem prvenstvu. U tih 129 utakmica primio je 105 golova, a u 60 njih nije primio pogodak.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P