PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Edin Džeko izjednačio veliki rekord Emira Spahića koji je djelovao nedostižno

Edin Džeko večeras je sustigao veliki rekord Emira Spahića

Fudbalska reprezentacija BiH večeras je domaćin Finskoj u četvrtom kolu Lige nacija i ima priliku osvojiti tri boda kojima će se značajno izdvojiti na vrhu tabele.

Reprezentaciju BiH i večeras kao kapiten predvodi napadač Intera Edin Džeko, koji igra svoju 124. utakmicu u dresu nacionalnog tima, po čemu je apsolutni rekorder bh. fudbala. Naravno, Džeko je i rekorder po broju postignutih golova, ali nisu to jedini rekordi koji su u njegovom vlasništvu.

Od večeras je Džeko izjednačen sa Emirom Spahićem po broju utakmica u kojima su kao kapiteni predvodili nacionalni tim. Emir Spahić je to činio 55 puta, a Džeko večeras u ulozi kapitena 55. put predvodi reprezentaciju.

Ne budu li ga povrede spriječile da u septembru bude na raspolaganju reprezentaciji u duelima protiv Crne Gore i Rumunije, Džeko bi trebao oboriti i ovaj rekord i tako se dodatno učvrstiti na mjestu najznačajnijeg reprezentativca BiH u historiji.

Edin spada među 10 evropskih igrača po broju postignutih golova za nacionalni tim u historiji fudbala, a na diobi je 34. mjesta kada je u pitanju svjetski fudbal. Po broju nastupa je također među najznačajnijim evropskim i svjetskim igračima u historiji internacionalnog fudbala.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P