PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Veliko dostignuće Kolašinca: Bek Marseillea “skinuo” Barbareza i Salihovića

Ispisuje polako značajne stranice historije bh. fudbala.

Foto: Facebook

Fudbalska reprezentacija BiH večeras gostuje Crnoj Gori u susretu trećeg kola Lige nacija, a nastup u početnoj postavi našeg tima upisao je i Sead Kolašinac. Fudbaleru Marseillea ovo je ukupno 48. utakmica u dresu reprezentacije BiH, čime se pozicionirao na 11. mjesto liste reprezentativaca BiH sa najvećim brojem nastupa.

Večerašnjim 48. nastupom u dresu reprezentacije BiH Kolašinac je preskočio Sergeja Barbareza i Sejada Salihovića, koji su reprezentativne karijere okončali sa po 47 nastupa, a ispred njega je ostalo još tačno deset fudbalera i svi su oni upisali po 50 ili više nastupa.

Kolašinac je za reprezentaciju BiH debitovao 18. novembra 2013. godine u utakmici protiv Argentine, a s obzirom na to da će tek napuniti 29 godina, pred njiim je još barem nekoliko godina karijere te bi mogao i dodatno poboljšati svoje brojke i popeti se puno više na listi rekordera po broju nastupa u reprezentaciji BiH.

Večerašnja utakmica donijela je i jubilej za Ibrahima Šehića, koji za nacionalni tim igra 44. put, te se izjednačio po broju nastupa sa Kenanom Hasagićem na drugom mjestu svih vremena kada su u pitanju reprezentativni golmani.

Njih dvojica su po broju nastupa na diobi 16. mjesta reprezentacije BiH svih vremena.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P