PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Benjamin Tatar definitivno napušta Sarajevo, Bordo klubu pripast će određena odšteta

Nakon sjajne dvije i po godine, došlo je vrijeme za rastanak Benjamina Tatara i FK Sarajevo

Foto: FK Sarajevo

Dosadašnji krilni napadač FK Sarajevo Benjamin Tatar odlučio je napustiti Sarajevo, a karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji, odnosno u klubu Abha FC. 

Tatar je u Sarajevo stigao 2018. godine na mala vrata, ali se za kratko vrijeme transformisao u jednog od vodećih igrača kluba i cijele lige. Zabilježio je u 81 nastupu u Bordo dresu 33 pogotka i 18 asistencija, te će njegov učinak istinski nedostajati Sarajevu u nastavku sezone.

Krilni fudbaler Sarajeva imao je ugovor do kraja sezone, ali je insistirao na odlasku, a nedavno se na treningu sukobio sa saigračem, zbog čega je klub protiv njega pokrenuo disciplinski postupak. Prema informacijama koje dolaze od ljudi bliskih klubu, njegov transfer je vrijedan 300 hiljada dolara, odnosno nešto malo manje od 250 hiljada eura.

Sarajevo će vjerovatno u narednim danima dovesti određena pojačanja, jer je klub prije Tatara napustio i Amar Rahmanović, a oni su, uz povrijeđenog Mersudina Ahmetovića, bili najzaslužniji igrači za dominaciju Bordo tima u Premijer ligi BiH prethodnih godina.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P