PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Crnogorski napadač pojačao Sarajevo

Sarajevo je konačno dovelo novog napadača

Boris Cmiljanić iz Crne Gore novi je napadač FK Sarajevo, sa kojim je danas potpisao jednoipogodišnji ugovor, uz mogućnost produženja na još jednu sezonu.

U dosta neobičnoj karijeri, Cmiljanić je igrao za Budućnost iz Podgorice, PSV Eindhoven, Slovan iz Bratislave, Huescu, Levante, Admiru Wacker te Zlate Moravce u Poljskoj.

Novi napadač Sarajeva rođen je 1996. godine, a dao je i prvu izjavu nakon potpisa za Sarajevo.

“Sretan sam radi postignutog dogovora sa Sarajevom. Svjestan sam gdje sam došao i da su ambicije kluba velike. Mislim da je suvišno govoriti o šampionskoj ekipi koja već treću zimu dočekuje na prvom mjestu na tabeli. Zahvaljujem se stručnom štabu na ukazanom povjerenju i obećavam da ću dati sve od sebe da ispunim očekivano. Svjestan sam isto tako i velikog broja navijača koje klub ima, te sam i prije potpisa dobio poruke podrške. Spreman sam opravdati očekivanja i učiniti navijače sretnima”, kazao je Cmiljanić.

O njegovom dovođenju govorio je i Emir Hadžić.

“Već u decembru smo rekli da je neophodno da dovedemo igrača koji bi nam bio pomoć u napadu. Nismo žurili sa takvom odlukom, htjeli smo se uvjeriti da će igrač koji dođe biti rješenje za ekipu dugoročno gledano. Mišljenja smo da je Cmiljanić pravi igrač koji će se vrlo brzo prilagoditi na naš način igre, te osvježiti ekipu na poziciji gdje je to najpotrebnije”, kazao je Hadžić.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P