PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Doskorašnji veznjak Slobode stiže u Borac

Nekadašnji omladinac Borca sa dosta iskustva se vraća u klub u kojem je ponikao

foto: fksloboda.ba

Nekadašnji junior Borca Fedor Predragović vratit će se u narednim danima u svoj matični klub, javlja srpskainfo.com.

Dogovor o saradnji 27-godišnjeg veznjaka i Borca je već postignut i on će uskoro potpisati ugovor i pridružiti se pripremama ekipe Nenada Lalatovića. Borcu je nedostajao veznjak njegovih karakteristika, koji može kontrolisati tempo igre jer je profilom takav samo Meleg, pa će ova saradnja dobro doći objema stranama.

Predragović je karijeru i počeo u Borcu, ali kao talentovan fudbaler nije dobio dovoljno prostora za igru, pa je u januaru 2017. godine prešao u Radomlje, a potom i u Celje. Nakon slovenske epizode, u julu 2018. godine vratio se u BiH, obukavši dres Zvijezde 09 sa kojom je opstao u Premijer ligi BiH u sezoni 2018/2019, a otad kreće i njegov igrački uspon.

Na zimu 2020. godine potpisao je za Slobodu, gdje je proveo posljednje dvije i po godine i bio je jedan od najstandardnijih igrača tuzlanskog tima. U Premijer ligi BiH Predragović već ima 162 nastupa u kojima je zabilježio deset golova i devet asistencija, a sa znatno većim iskustvom nego ranije itekako može pomoći Borcu u ostvarenju dobrih rezultata.

Inače, on je deveto pojačanje banjalučkog tima u ovom prelaznom roku. Prije njega u klub su došli Nikola Andrić, Milan Spremo, Marko Gajić, Darko Lazić, Nedeljko Piščević, Benjamin Tatar, Goran Zakarić i Momčilo Mrkaić. Rođen je 8. aprila 1995. godine, a nastupio je dva puta i za mladu reprezentaciju BiH.

 

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P