PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Dragan Jović preuzima Tuzla City

Nakon nekoliko godina provedeni u Africi, Dragan Jović se vraća u Premijer ligu BiH

foto: FK Tuzla City

Iako sezona još nije okončana, FK Tuzla City je potvrdio da će od naredne sezone Dragan Jović biti šef stručnog štaba ovog kluba.

Jović je domaćoj javnosti dobro poznato ime, a kroz dugi niz godina je uspješno vodio NK Travnik, HŠK Posušje, Zrinjski, Sarajevo i Borac, prije nego je počeo graditi inostranu karijeru. Velike uspjehe napravio je u Angoli vodeći ekipu Primeiro de Agosto, a posljednji angažman imao je u egipatskom Ismailyju.

Iskusni trener potpisao je sa Tuzla Cityjem ugovor na tri godine, a zadovoljstvo angažmanom Jovića iskazao je i sportski direktor Tuzla Cityja Samir Muratović.

“Imali smo nekoliko opcija i rješenja ali je na kraju odluka pala na Dragana Jovića. Svim trenerima koji su pokazali želju da vode naš klub se zahvaljujemo, ali smo se ipak odlučili za Dragana”, kazao je za zvaničnu klupsku stranicu Muratović.

Jović je sa Zrinjskim osvojio Kup BiH 2008. i titulu prvaka BiH 2009. godine, a vođenje prvog tima preuzet će od početka nove sezone. Selver Ahmetović će okončati ovu sezonu, a nakon toga bi trebao sarađivati sa Draganom Jovićem kao njegov pomoćnik.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P