PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Dva fudbalera u potrazi za većom minutažom napustila Zrinjski

Mladi fudbaleri tražit će mnogo više prostora za igru

foto: HŠK Zrinjski

Trener Zrinjskog Sergej Jakirović je u najavi današnje utakmice protiv Željezničara istakao da su dva fudbalera napustila Zrinjski u potrazi za većom minutažom.

“Ivana Marića smo poslali u Hrvatski Dragovoljac, ovo je najbolje za njegov razvoj, jer bi bilo pogubno da ne igra i samo sjedi na klupi i tribinama. Imamo opciju da ga vratimo na zimu. Anis Sefo će na posudbu u Neretvu, gdje će braniti i osjećati se kao golman. Imat će priliku da pokaže da se na njega može ozbiljno računati”, kazao je Jakirović.

Ivan Marić je rođen 11. marta 2002. godine u Ljubuškom, a igrao je za GOŠK iz Gabele, NK Dubrava iz Zagreba, te Jadran Luka Ploče, prije nego što je došao u Zrinjski. U Mostaru se nije uspio izboriti za minutažu u velikoj konkurenciji, pa će do polusezone boraviti u Hrvatskom dragovoljcu u Drugoj HNL.

Anis Sefo je golman rođen 3. septembra 2003. godine, a prošao je kroz sve omladinske kategorije mostarskog tima. Zasad nije imao šansu braniti za seniore Zrinjskog, pa će mu posudba u Neretvu iz Metkovića donijeti važnu prilogu za napredak.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P