PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Dva talentovana igrača napustila Borac

Dvojica talentovanih juniora prošli su sa prvom ekipom nekoliko proteklih pripremnih ciklusa i upisivali nastupe za seniorski tim, pa je raskid ugovora sa dvojicom talentovanih mladih igrača mnoge iznenadio.

Foto: Mondo.ba

Fudbalski klub Borac ozbiljno se pojačao ove zime i priprema se za nastavak sezone u kojoj će se boriti za najviši plasman u PLBIH, a „idilu“ je poremetila informacija da dvojica talentovanih fudbalera, Nikola Turanjanin i Vladimir Arsić napuštaju klub.

Dvojica talentovanih juniora prošli su sa prvom ekipom nekoliko proteklih pripremnih ciklusa i upisivali nastupe za seniorski tim, pa je raskid ugovora sa dvojicom talentovanih mladih igrača mnoge iznenadio.

Tim povodom pozvali smo Turanjanina, koji je u izjavi za MONDO potvrdio da je raskinut njegov profesionalni ugovor koji mu je važio do ljeta 2021. godine

“Ja sam juče raskinuo ugovor sa Borcem ,nisam više u klubu. To nije bila moja želja. Ja sam htio da se oprobam u seniorskom fudbalu u Borcu, jer sam iz Banjaluke, prošao sam sve omladinske kategorije. Nije mi najjasnije zašto više nisam u Borcu, to je pitanje za upravu“, rekao je Turanjanin.

Da li je tačno da je bilo uslovljavanja potpisom ugovora sa menadžerskom agencijom bliskom ljudima iz uprave?

“To je pitanje za ljude iz uprave, oni su ti koji trebaju da odgovore zašto više nisam u Borcu. To je isključivo njihova odluka da raskinu ugovor. Ja nisam bio za to. Ja sam htio da ostanem i da se trudim da pomognem klubu da ostvarimo što bolje rezultate“, rekao je Turanjanin, a onda dodao:

“Bilo je tu nekih menadžerskih ponuda na koje ja nisam pristao. Bila je i priča da idem na pozajmicu u Laktaše, to takođe nije realizovano“.

Sam Turanjanin pružao je dobre partije na posljednjim pripremama u Antaliji, o čemu svjedoče i izjave trenera Branislava Krunića koji je pohvalno govorio o mladim igračima.

Očekivalo se da ćemo Turanjanina sada češće vidjeti u crveno-plavom dresu, ali on sada napušta klub.

“Ja nemam racionalno objašnjenje, zašto na kraju krajeva napuštam Borac na jedan ružan način“, zaključio je Turanjanin u razgovoru za MONDO.

Izvor: Mondo.ba

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P