PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Dženis Beganović zvanično se vratio u Željezničar

Nakon Clerismaria, Haračića i Vege, na Grbavicu je stigao i Dženis Beanović

foto: Adem Ćatić, fkzeljeznicar.ba

Nakon što mu je istekao uovor sa FK Sloboda, Dženis Beganović je danas i zvanično ponovo potpisao za Željezničar u kojem je ponikao i u kojem je započeo premijerligašku karijeru.

Dženis Beganović je rođen 23. marta 1996. godine u Sarajevu. Prošao je omladinske selekcije Željezničara, a za prvi tim debitovao je 23. marta 2015. godine na utakmici Željezničar – Slavija. Za Plave je ukupno odigrao 54 utakmice na kojima je postigao devet golova. Iz Željezničara je otišao igrao na posudbi u Metallegheu, a potom je igrao za crnogorski Kom, češki Znojmo, Tuzla City i Slobodu.

“Više od četiri godine je prošlo, uvijek se lijepo vratiti na Grbavicu u svoj klub. Očekujem da neće biti povreda, a da ću dati svoj maksimum, to je sigurno. Većinu igrača znam, trenirali smo u omladinskom pogonu, s nekima sam igrao ovdje, neće biti problema s upoznavanjem, svi ćemo dati maksimum i svaku ćemo utakmicu ići da koliko je u našoj mogućnosti ostvarimo pobjedu. Zreliji sam, iskusniji, pametniji i sve su to prednosti koje sam stekao u godinama iza sebe. Želim nam da imamo što više slavlja zajedno sa našim navijačima i da ostanu ovakvi kakvi jesu – najbolji u državi”, kazao je Beganović.

U protekloj sezoni odigrao je 35 utakmica na kojima je postigao šest golova i dodao dvije asistencije.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P