PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Emir Hadžić se vratio na poziciju sportskog direktora FK Sarajevo

Hadžić je već bio sportski direktor kluba sa Koševa od 2018. do 2021. godine

foto: FK Sarajevo

FK Sarajevo potvrdio je danas povratak Emira Hadžića na poziciju sportskog direktora. Hadžić je na ovoj poziciji već bio u periodu od 2018. do 2021. godine, kada je Sarajevo osvojilo dva naslova prvaka BiH i dva Kupa BiH.

Saopštenje Sarajeva prenosimo u potpunosti.

“Sportski direktor FK Sarajevo u narednom periodu biće gospodin Emir Hadžić.

Hadžiću će ovo biti drugi put u karijeri da preuzima ovu funkciju, s obzirom na to da je posao sportskog direktora obavljao u periodu od maja 2018. do aprila 2021. godine. U sezoni 2018/19 klub je osvojio duplu krunu, a sezonu nakon toga odbranjena je titula prvaka BIH, stoga se ovaj period smatra jednim od najuspješnijih u novijoj historiji FK Sarajevo.

Upravni odbor FK Sarajevo smatra imenovanje gospodina Hadžića najboljom opcijom, s obzirom na to da se radi o osobi koja dobro poznaje situaciju u klubu i koja je već ranije dokazala da je u stanju unaprijediti sportski segment kluba.

Emir Hadžić je kao igrač odigrao 36 utakmica u dresu FK Sarajevo, postigavši pri tom 26 golova. U sezoni 2012/13 bio je najbolji strijelac Premijer lige Bosne i Hercegovine sa 20 golova. Navijači Sarajeva posebno pamte posljednju utakmicu te sezone, protiv Radnika na stadionu Koševo, kada je Hadžić postigao 5 golova.

Emiru želimo mnogo sreće i dobrih rezultata na klupi FK Sarajevo”, stoji u objavi FK Sarajevo.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P