PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Filip Arežina potpisao za Lokomotivu

Veznjak Filip Arežina nije više igrač dobojske Mladosti

FK Mladost Doboj-Kakanj objavio je putem svoje zvanične stranice da je Filip Arežina napustio ovaj klub te da će naredne sezone nositi dres zagrebačke Lokomotive.

Iza Arežine je dosta neobična i turbulentna sezona, u kojoj još jednom nije potpuno realizovao svoj igrački potencijal. Iz FK Željezničar je skoro pa otjeran nakon pola godine iako je tokom ljeta 2018. godine doveden kao veliko pojačanje na posudbu uz mogućnost otkupa iz Mladosti.

Posudba evidentno nije bila uspješna, Arežina je postigao samo jedan gol za Željezničar, ali povratkom u ekipu Mladosti dokazao je svoju klasu, postigao je tri gola uz jednu asistenciju u 12 utakmica i nametnuo se kao jedan od kvalitetnijih ofanzivnih veznjaka lige.

Bilo je odranije jasno da će ga Mladost teško zadržati, a prelazak u Lokomotivu je definitivno korak naprijed u karijeri Arežine, koja je mogla biti puno bolja da je nisu pratili određeni problemi sa disciplinom, nepovezani sa neupitnim znanjem nekadašnjeg mladog reprezentativca BiH.

Arežina je rođen 08.11.1992. godine, a karijeru je započeo u HNK Sloga Uskoplje, odakle kao veoma talentovan igrač dolazi u Zrinjski. U Mostaru brzo napreduje, dolazi do mlade reprezentacije i stiče status jednog od najvećih talenata u ligi, ali počinju i problemi, pa u januaru 2014. godine prelazi u Olimpik, u kojem se nije dugo zadržao. Već tokom ljeta iste godine prelazi u hrvatski Rudeš, a onda u februaru 2015. godine postaje član Rudara iz Prijedora. Bio je to pun pogodak za njegovu karijeru, jer je prijedorski tim uveo u Premijer ligu BiH.

Nije se Arežina tu zaustavio, nego je odigrao vrhunsku polusezonu, nakon koje je stigao novi poziv Zrinjskog. U februaru 2016. godine, Arežina ponovo oblači dres mostarskog tima, a dobrim igrama pomaže klubu da osvoji naslov prvaka BiH u sezoni 2015/2016. Ipak, problemi se ponovo javljaju.

Ovaj put, trener Vinko Marinović nije imao način da istovremeno koristi i Nemanju Bilbiju i Arežinu, što je Arežina shvatio kao znak da treba otići. Potpisao je za poljski GKS Tychy, koji je napustio nakon pola godine, a onda je narednih pola godine odmarao od fudbala, prije nego je potpisao za Mladost. Tu se odlično snašao, bio je ključni igrač i jedan od najboljih veznjaka lige, nakon čega je uslijedio već spominjani transfer u Željezničar.

Arežina je treći igrač koji je nakon okončanja prošle sezone napustio Mladost. Prije njega, otišli su Xhelil Asani i Kenan Muslimović.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P