PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Hebibović zvanično napustio Sarajevo

Anel Hebibović napušta FK Sarajevo nakon sedam godina, ali vjerovatno ostaje u PLBiH.

Foto: FK Sarajevo

FK Sarajevo objavio je danas da njegov dres u narednoj sezoni nakon sedam godina u klubu više neće nositi Anel Hebibović. Očekivan je to razvoj događaja nakon što je još ranije objavljeno da Hebibović nije u planovima struke.

Anel Hebibović je rođen u Konjicu 7. jula 1990. godine, a karijeru je počeo u lokalnom Igmanu. Nakon toga je igrao za GOŠK iz Gabele, odakle prelazi u Velež na proljeće 2012. godine. Dobre igre u Veležu donijele su mu transfer na Koševo tokom ljeta 2015. godine, a nakon što se na startu nije uspio nametnuti, proljetni dio sezone 2015/2016 proveo je na posudbi u Olimpiku.

Po povratku iz Olimpika postao je standardan prvotimac i u sezonama 2018/2019, 2019/2020 i 2020/2021 osvojio je sa Sarajevom po dvije titule i dva Kupa BiH, a odigrao je za Sarajevo ukupno 187 utakmica, u kojima je postigao 30 golova, dodavši tome još 26 asistencija.

Hebibović pokriva sve pozicije na desnoj strani, a prema natpisima u medijima karijeru će najvjerovatnije nastaviti u svom matičnom klubu, Igmanu iz Konjica.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P