PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Hodžić posuđen Slobodi do kraja sezone

Hodžić posuđen Slobodi do kraja sezone, a potvrđena su i tri nova imena na Tušnju.
Armin Hodžić

Foto: FK Sloboda

Zvanična stranica FK Sloboda objavila je da će mladi fudbaler Armin Hodžić karijeru nastaviti u inostranstvu, ali nisu naveli ime kluba, te da će do kraja sezone nastupati kao posuđeni igrač u klubu sa Tušnja.

Početkom priprema u našem klubu polako, ali sigurno sklapa se igračka križaljka za nastavak sezone BH Telecom Premijer lige BiH. Nakon Husejinovića, Golubovića, Herića, Hajdarevića poznata je i sudbina Armina Hodžića. Svoju karijeru nastavit će u inostranstvu, a do kraja sezone kao posuđen igrač nastupat će za naš klub. Zbog ljubavi koju ima prema FK Sloboda Tuzla odlučio je da do kraja sezone nosi crveno-crni dres.

Nakon obimnih i iscrpljujućih pregovora dogovor je postignut na obostrano zadovoljstvo. Armin će produžiti svoj boravak na Tušnju do kraja sezone, a klub će na ime transfera dobiti i određenu novčanu odštetu. Svojim saigračima pridružit će se već na sutrašnjem treningu koji je na rasporedu od 12 sati na pomoćnom terenu stadiona Tušanj.

Sigurno da će svojim trudom, radom, ali naravno i kvalitetom, doprinijeti razvoju kvaliteta igre i ispunjavanju glavnog cilja, ostanka u Premijer ligi i ostvarivanja što boljih sportskih rezultata FK Sloboda Tuzla u narednom periodu“, napisali su na zvaničnoj stranici FK Sloboda.

Tuzlaci su na ovaj način saopštili i da su Said Husejinović, Adnan Golubović i Elvedin Herić novi igrači Slobode. Husejinović je ljetos napustio Slobodu i otišao u gradskog rivala, FK Tuzla City, pa se nakon pola godine vraća u svoj matični klub.

Golman Adnan Golubović stiže na posudbu iz italijanske trećeligaške ekipe Vis Pesaro, a ranije u karijeri je nastupao za Catanzaro i Materu u Italiji, te Domžale, Triglav i omladinske selekcije Olimpije u Sloveniji.

Treće potvrđeno ime je Elvedin Herić, nekadašnji član FK Sarajevo. Herić je rođen u Njemačkoj ali je do U17 selekcije nastupao za FK Sloboda. Sa 17 godina prelazi u Sarajevo, za koje je i debitovao u Premijer ligi BiH. Posljednji angažman imao je u Triglavu, sa kojim se sporazumno razišao.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P