PLBiH – Premijer liga BiH

Sve o fudbalu u BiH

Hrvatski fudbaler iz Australije novo pojačanje bijeljinskog Radnika

Zanimljivo pojačanje u Bijeljini

Hrvatski fudbaler Ante Bakmaz novo je pojačanje bijeljinskog Radnika u koji dolazi iz Rumunije, gdje je igrao za drugoligašku ekipu Comuna Recea.

Iako je hrvatski fudbaler, Bakmaz je jako malo igrao u Hrvatskoj. Rođen je u Australiji 7. marta 1992. godine, a nakon igranja za tamošnji Fairfield City Lions, prešao je u NK Trešnjevka, te potom i u NK Laduc. Bila su tu ujedno i jedina njegova dva angažmana u Hrvatskoj, a potom odlazi u nizozemski FC Chabab. Potom je igrao za amaterski tim Ajaxa, a onda i za malteški St. Andrews. Potom je obukao dres latvijske Jelgave, a onda je igrao i u ekipi Kauno Zalgiris iz Litvanije.

Onda se vratio u Latviju, u ekipu Valmiera, da bi potom prešao u libanonski Al-Nejmeh, a kasnije i dva kluba iz Indonezije, Madura United i Persik Kediri. Posljednja stanica bila mu je rumunska Comuna Recea.

Nakon Australije, Hrvatske, Nizozemske, Malte, Latvije, Litvanije, Libanona, Indonezije i Rumunije, Bosna i Hercegovina je deseta zemlja u kojoj će ovaj defanzivac igrati.

*Zabranjeno je svako preuzimanje sadržaja bez dozvole autora i navođenja izvora. | PLBiH - Premijer liga BiH.

Copyright PLBIH © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.
P